Rosacea: huid ziekte met veel gezichten

Kosmetikberatung bei Rosazea
De gewone cosmetica zijn niets voor de huid-voor de gevoelige rosacea. In de apotheek, u adviseren om te stoppen met de brand in het gezicht! Om te genezen van de vervelende huidziekte is niet. Echter, tegen de roodheid, er zijn effectieve hulp. Hier is wat je kunt doen met rosacea.

Als een kind, Catharina L. van Hamburg, is vaak geprezen voor hun gezonde kleur. Vandaag de dag, de 53-jarige weet dat de rode wangen waren niets anders dan goed. Een op de tien duitse last van rosacea. Het heet de ziekte ook Roftinne of koper rose. Echter, vrouwen drie keer vaker dan mannen. Vooral-gevilde mensen zijn op het risico van bright.

Wat is rosacea?

In het geval van de ziekte, er is een vermenigvuldiging van de fijne bloedvaten in de huid, het bindweefsel en de talgklieren van het gezicht. De oorzaken zijn niet duidelijk tot op vandaag. Maar het is bewezen dat 40 procent van degenen die Getroffen zijn erfelijke pre-charged, legt Dr. Yvonne Gagu-Koll, een specialist voor dermatologie en Allergologie met een eigen praktijk in Hamburg. Verschillende triggers ( Trigger) kan leiden tot roodheid ( flushes, dat is te zeggen: Flaschs), de stop-over dagen. Eerste permanente roodheid kan voor de 20. De leeftijd van optreden.

Meestal is dit slechts het begin van de huidaandoening. Vaak zijn de ogen zijn aangetast. Wallen en gezwollen oogleden kunnen onthullen een eerder onontdekte rosacea. Dit is Oedeem (ophoping van vocht in het weefsel), die laten zien dat Hier de bloed-en lymfe vocht ophoopt. De ogen zijn aangetast, kan de huid van de deksel, bindend, en het hoornvlies ontsteking.

Ziet er rosacea altijd dezelfde?

Niet – en dit is het gemeenschappelijke. Een rosacea kondigt zich meestal voorzichtig: In de eerste fase van de hierboven genoemde opvliegers optreden. Alles blijkbaar geproduceerde warmte (alcohol, zonlicht, pittig eten), stimuleert de bloedtoevoer naar de grotere bloedvaten. Resultaat: Een rood gezicht, de tijd in minuten, duurt enkele dagen. Later op de individuele kleine Adertjes zijn nog zichtbaar. In de cosmetische veld, dit wordt vaak aangeduid als een couperose.

Of behandeld of genegeerd – de meeste van de tijd, de rosacea komt in de loop van de tijd naar de tweede fase. Op de leeftijd van 30 tot 50 jaar, patiënten zijn de eerste om te ontdekken bultjes (papels) en pus puisten die snel vermenigvuldigen. Vaak is de huid ziet eruit als een acne: het is een zeer grote poriën. In de derde fase, is dit meestal alleen van toepassing op mannen, verhoogt het bindweefsel en de talgklieren te verspreiden. Concise is een grote, rode bolle neus, de rhinophyma, en, in de Andere – in tegenstelling tot alle vooroordelen – niets te maken met de consumptie van alcohol!

Welke behandelingen zijn in het geval van een rosacea-en vaatziekten?

Facial massage (lymfedrainage) voor het oplossen van een hardnekkig Vocht opbouw kan verminderen zwelling en roodheid, en verergering voorkomen. Bijna elke fysiotherapeut voert deze behandeling. Als zeer effectief heeft bewezen crèmes met actieve ingrediënten metronidazol of azelaic acid. Antibiotica, laat acute ontsteking te laten verdwijnen sneller. Vergroot de Aders zichtbaar door middel van een laserbehandeling voor verwijderen. Zeer sterke Weefsel gezwellen in de derde fase van de ziekte moeten meestal operatief worden verwijderd. Maar ook tabletten die de werkzame stof Isotretinoïne kan sterk worden vergroot neus weer naar beneden. Voor de getroffen ogen, die je kunt kopen in de apotheek een speciale Gel met twee procent met metronidazol.

Wat kan ik doen voor rosacea?

Preventie is de beste maatregel! Vermijd intensieve zon baden en gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Rosacea vaak stakingen reële-gevilde mensen, alle verlangen naar een gebronsde teint: Weerstaan een bezoek aan de sun studio ‘ s.

Vermijd alles dat kan stimuleren uw bloedsomloop: kruidig voedsel, sauna ‘ s, alcohol, cafeïne, warm of koud water. Waarom niet een zacht gezicht massage aan huis.

Geef een reactie