Rosacea: het Nieuwe medicijn is goedgekeurd!

Frau vor Spiegel
Een nieuwe crème voor rosacea zijn Betrokken, reden om te hopen dat al een jaar geleden een nieuwe drug was zeer effectief tegen rosacea. Het is nu ook toegelaten in Duitsland. De praktijk Vita heeft de feiten.

Al in juni vorig jaar, hebben we gemeld op een nieuw oraal geneesmiddel voor de behandeling van rosacea, gebaseerd op de werkzame stof Ivermectin. In studies toonde veelbelovende resultaten. Echter, duitse patiënten waren niet in staat om te profiteren van het, omdat het niet werd goedgekeurd in Europa nog niet. Dat is nu veranderd.

Nieuwe rosacea medicatie op de markt

Aan het einde van April, het Federaal Instituut voor geneesmiddelen en medische producten aan de fabrikant, Galderma de goedkeuring heeft toegekend voor de drug. Het wordt verkocht onder de naam van Soolantra, en 10 milligram Ivermectin per gram crème bevat en moet worden toegepast per dag naar het getroffen gebied. Als woordvoerder voor de praktijk zei Vita, sinds het begin van juni in Duitsland – maar alleen op recept verkrijgbaar.

Soolantra is goedgekeurd voor gebruik in Europa op Basis van de drie Fase III studies. De studies, waarin de fabrikant moet aantonen dat een medicijn werkt, en de mogelijke bijwerkingen ontdekt te worden. In dit geval 2 300 proefpersonen werden behandeld over een periode van twaalf weken, met Soolantra, of met een Placebo. In dit geval is de drug was superieur aan Placebo. Maar ook in vergelijking met de huidige standaard behandeling met het nieuwe medicijn superieur was aan dat in rosacea. Dit werd aangetoond in een verdere studie.

Drug heeft om zich te bewijzen in de praktijk

Prof. dr. Thomas Luger, van het ziekenhuis van Münster, zei de nursing journal: Ivermectin crème is een echte stap voorwaarts in de behandeling van papulopustulösen rosacea. Hij aannemen dat het in de toekomst deel uitmaken van de standaardbehandeling. De exacte betekenis van de praktijk te zien.

Video: het helpt bij rosacea

Wat is rosacea?

Vicieuze een rosacea is het niet. Maar de mensen die Getroffen zijn meestal last onder veel van de roodheid in je gezicht. Couperose is niet te genezen, maar om ze te behandelen.

Kenmerken

Privé-docent Dr. Ina Hadshiew, hoofd van een praktijk-tak Derma Köln, verklaart: de Typische roodheid in het gezicht, niet meer weg te gaan. Kleine bloedvaten in de huid, zal op zijn plaats blijven, en zich te vermenigvuldigen. Deze vroege vorm van rosacea rosacea genoemd. Zelfs kleine pus puistjes kunnen ontstaan, maar geen mee-eters zoals acne. Een bolle neus, de zogenaamde rhinophyma, is zeldzaam.

Oorzaken

De exacte reden weet je niet, er zijn vele theorieën. Genetische aanleg speelt een rol: er Zijn al rosacea in het gezin, neemt het risico, zegt de dermatoloog. De sterke kolonisatie van de huid met haarfollikel mijten wordt beschouwd als een mogelijke oorzaak. Intense Zon kan leiden tot een boost, en versterkt de vorming van nieuwe bloedvaten.

Self-help

Alcohol, gekruid eten, warme dranken, een Sauna, en een zon-off-limits, te vet of de omloop-het vergroten van de voorbereidingen. Goed: vocht, water-oplosbaar basis als bescherming tegen de zon. Met natuurlijke crèmes bevatten tinten van groen, van bleek, de roodheid optisch, zonder de noodzaak voor dure worden weggewerkt met make-up.

Statistieken

Over één tot twee procent worden beïnvloed in Duitsland, vooral jongere vrouwen en licht-gevilde mensen.

Hamburg-harburg, 05. Juni

Geef een reactie