Roos oorzaak: Kleine wonden dienen als een portal voor ziekteverwekkers

In het geval van de roos (roos) zijn de oorzaak van bepaalde ziekteverwekkers: deze zijn meestal bacteriën van het geslacht Streptococcus (de zogenaamde β-hemolytische groep A) streptococcen.

Meer zelden, stafylokokken (Staphylococcus aureus) zijn de veroorzakers van de roos. De bacteriën leven van vele mensen op de huid en de slijmvliezen, maar geen ziekten. Kleine, oppervlakkige huidwonden, maar je kan krijgen in het lichaam. Als een portaal voor roos-pathogeen kleine wonden, zoals krassen of barsten in de huid (Scheurtjes). Maar ook een van voetschimmel tussen de tenen, kunnen de bacteriën het lichaam binnendringen.

Typische verschijnselen van een Erysipels

Fußpilz kann Wundrose verursachen

Een voetschimmel met scheuren op de tenen dient als een portaal voor de verwekker van roos

Vervolgens is het de infectie langs de lymfatische kolommen en lymfe verspreiden schepen onder de bovenste lagen van de huid. De bacteriën en hun gifstoffen, en dan langs de lymfevaten ontsteking: het is een sterke verdediging reactie van het lichaam tegen de ziekteverwekkers. Typische verschijnselen van een ontsteking zijn sterk verwarmd, gezwollen en gevoelig voor druk, roodheid van de huid.

Roos-pathogenen zijn besmettelijk

De verwekker van roos zijn besmettelijk. Theoretisch, een directe besmetting van mens op mens is mogelijk. Intacte huid fungeert als een beschermende barrière tegen de bacteriën. Een voorwaarde voor een infectie, een verwonding, de verwekkers van de roos-de portal van Binnenkomst wordt gebruikt in het lichaam.

In gezonde mensen is het afweersysteem van het lichaam is meestal in staat de infectie te bestrijden met de ziekteverwekkers en af te weren. Voor een roos bij mensen met een verzwakt immuunsysteem en oudere mensen zijn in gevaar, echter. Daarnaast zijn er bepaalde factoren die het bevorderen van de roos.

Risicofactoren voor roos voordeel

  • Diabetes mellitus (diabetes mellitus)
  • Stoornissen in de bloedsomloop
  • chronische lymfe-oedeem (ophoping van vocht in de lymfevaten)
  • Alcoholisme

Geef een reactie