Rest: Waarom slapen verhoogt de hersenen

De stroom van gegevens die stroomt om ons heen de hele dag, geen stress, het maakt ons trager denken. Dr. John Wimmer laat nog een paar kleine dingen.

Mentale continue stress kunnen je ziek maken – maar hoeveel is te veel? En wat maakt mijn brein, als ik de bocht uit? Het feit is dat onze hersenen onder een constante belasting snel saai en niet effectief. We moeten periode van rust, het aanscherpen van het weer.

Geef me een break

Als we de behandeling van de hersenen niet breekt, maar voortdurend geconcentreerd zijn, zal een hele cascade van reacties in beweging. We uitstorten stress hormonen die permanent verhoogd risico voor hart-en vaatziekten, Diabetes en dementie. Daarnaast zijn de hersenen wist zijn op korte termijn en werkgeheugen, zonder dat de overdracht van de inhoud in de Hippocampus. Dit Centraal schakel-station van de hersenen biedt in de eerste plaats worden gescheiden van onbelangrijke informatie die we kunnen leren van iets nieuws en onze indrukken correct proces. In het kort: neem een pauze, want zonder pauzes, we leren niet van, en onze mentale prestaties af. De Hersenen metabolisme is veranderd. Dit kan zelfs zo ver gaan dat we reageren onder invloed van alcohol: langzaam, onoplettend, en onhandig.

Hersenen hebben onderzoekers aangetoond dat als we niets doen, een specifiek netwerk van hersengebieden heeft een bijzonder hoge activiteit en nieuwe neurale verbindingen. Het juiste ritme van de concentratie van de fasen en de pauzes is de belangrijkste voorwaarde om creatief te blijven en alert.

Wat is de ideale rust-dosis?

Studies tonen aan dat na ongeveer 45 minuten van concentratie, mentale prestaties sterk daalt. Vervolgens ongeveer vijf minuten pauze moet horen, dan hebben we te maken met iets totaal anders, bijvoorbeeld Yoga-Oefeningen of muziek. Ook belangrijk: Niet langer dan tien uur per dag werken bij een hogere belasting, de efficiëntie is verminderd en de volgende dag door de helft.

Geef een reactie