Puistjes: Wat zijn de mogelijkheden voor behandeling zijn er?

Niet elk puistje is een noodzaak voor de behandeling met medicijnen. U kunt ook zelf veel doen tegen puistjes. De volgende basis regels zal niet alleen voorkomen dat het puistje vorming. Laat de bestaande pimples genezen sneller, en ook het verbeteren van de gehele huid beeld.

 • Laat puistjes altijd door een schoonheidsspecialist of een huid arts te verwijderen. De eigen Rond de puistjes talg, Geile cellen en bacteriën kan de druk in de diepere lagen van de huid en ontstekingen verhogen.
 • Een reinigen van uw huid een maximum van eenmaal of tweemaal per dag, bij voorkeur met een zeep-gratis wassen lotions, een huid-neutrale pH-waarde (pH 5.5). Dit komt overeen met de pH-waarde van de huid beschermende zure mantel, die komt in de vorm van zure stoffen in zweet, talg en hoorncellen. In principe geldt het volgende: om Te kunnen veelvuldig Wassen van de huid kan uitdrogen en meer vatbaar voor puistjes, met name in de herfst en winter maanden. Ook hier geldt: Minder is meer.
 • Meisjes en vrouwen moeten gebruiken met een laag-vet, Make-ups, die bevatten ook het hydraterende agenten. Ook bij het kiezen van de juiste crème is het belangrijk om aandacht te besteden aan een laag-vet crèmes of gels met vochtregulerende ingrediënten. Op extreem vet-bevattende crèmes moeten worden vermeden omdat ze verstoppen de poriën van de huid en de verschijning van puistjes en abet.
 • Zorg ervoor dat u een evenwichtige, gezonde levensstijl: een met veel vezels en vitamine-rijke voeding met veel volkoren producten, fruit en groenten en weinig vlees en vis. U vermijd alcohol en sigaretten. Regelmatige lichaamsbeweging, voldoende frisse lucht en de vereiste hoeveelheid slaap die ter ondersteuning van de gezondheid van de huid, versnelt de genezing van de bestaande pimples, en kan ook het tegengaan van de verschijning van puistjes.

Wanneer moet de puistjes van de huid arts behandeld?

Puistjes voorkomen, echter, permanent en vaak in het gezicht, op de schouders en op de rug, of het decolleté, als een medische behandeling door de huid arts is verstandig. U kunt het beperken van de verspreiding van puistjes, en mogelijk littekens te voorkomen en het genezingsproces te versnellen.

Puistjes te ontwikkelen, met name in de context van een acne. De keuze van de behandeling hangt af van verschillende aspecten:

 • Huidtype (droge, vette of gecombineerde huid)
 • Geslacht
 • De omvang van de huid ziekte
 • De mate van psychologische stress door het puistje
 • Neiging tot littekenvorming
 • reeds toegepaste behandelingen
 • Bijwerkingen van medicijnen
 • bestaande pre – ziekten

Voor de uitwendige behandeling van de Betrokken crèmes, lotions en gels kunt u een grote verscheidenheid aan werkzame stoffen. Voor alle geldt het volgende: ze moeten gebruikt worden voor meerdere weken of zelfs maanden, om zich te ontplooien en hun effect. Voor een succesvolle puistjes behandeling is nodig, daarom, geduld.

Wanneer de puistjes behandeling de voorbereidingen worden toegepast op het puistje zelf, maar ook op de omliggende gebieden van de huid. Dus, de vorming van nieuwe puistjes voorkomen. Sommige stoffen veroorzaken jeuk of roodheid van de huid. De dosering moet dan worden verminderd en vervolgens geleidelijk verhoogd. De huidirritatie voortduurt, kunnen Patiënten ook proberen andere actieve ingrediënten.

Deze stoffen komen als puistjes therapie in het kader van matige tot ernstige acne te gebruiken

 • Benzoylperoxide is beschikbaar als een Gel, Lotion of crème over de toonbank. De werkzame stof verbetert de afstoting van de hoorncellen in de bovenste lagen van de huid. De huid, het vet kan weglopen beter. Daarnaast benzoyl peroxide heeft antibacterieel. Het wordt gebruikt voor puistjes behandeling voor milde tot matige acne.
 • Antibiotica zijn receptgeneesmiddelen en zal worden toegepast in de Vorm van oplossingen, lotions of crèmes op de huid. Ze zijn geschikt voor de puistjes-behandeling in het kader van een inflammatoire acne. U moet ten minste drie weken, om zich te ontplooien en hun effect, soms tot zes maanden.
 • Retinoïden, zoals adapalene, Isotretinoïne en Tretinoïne zijn alleen op recept en worden toegepast als crèmes en gels. Het uiterlijk van de huid verbetert binnen een paar weken.
 • Azelaic acid wordt getracht zo goed als benzoyl-peroxide, keratinization van de huid cellen en anti bovendien is een bacteriële.

Voor het puistje behandeling in de context van een matige tot ernstige acne, de arts kan voorschrijven een alternatief of Aanvulling voor externe toepassing van bepaalde geneesmiddelen voor Oraal gebruik. Antibiotica of retinoïden kan worden over meerdere weken en maanden genomen als een tablet. Voor meisjes en vrouwen de mogelijkheid om gebruik te maken van bepaalde hormonale medicijnen remmen de vorming en werking van mannelijke geslachtshormonen. Ze zijn specifiek goedgekeurd voor de behandeling van acne, en niet met de klassieke anti-baby-pil gelijk. Ze bevatten bepaalde combinaties van werkzame stoffen bevatten, zoals, bijvoorbeeld, ethinyl estradiol en hormonen bevat.

In aanvulling op de puistjes behandeling met medicijnen, bepaalde verlichting regimes kan verminderen het Optreden van puistjes in de context van een acne en de genezing versnellen. Hier heeft de huid arts maakt gebruik van gerichte UV -, Laser of flitslicht is voor de behandeling.

Geef een reactie