Puistje diagnose wordt vaak op het eerste gezicht

Geïsoleerd en af en toe puistjes zijn niet het equivalent van een huidziekte, waardoor een bezoek aan de huisarts is nodig. De puist vorming, hoopt zich op, echter, kunt u contact opnemen met een huid arts (dermatoloog) die zorgt voor de juiste diagnose en passende behandelingen worden voorgesteld.

De meeste van de standpunten van de getroffen gebieden van de huid is hier genoeg al: De huid is meestal glanzend en vettig. Purulent puistjes hebben gevormd, evenals de mee-eters. Soms grotere, rode bultjes ontstaan.

De puistjes vooral in het gezicht, schouders of decolleté, zodat de diagnose van gewone acne (Acne vulgaris) is bijna zeker, als zij onder invloed zijn, zijn ook nog steeds in het midden van de puberteit. Maar ook kinderen en volwassenen kunnen het ontwikkelen van acne. De een of andere manier u zal de dermatoloog met aanvullende vragen, voor bijvoorbeeld het uitsluiten van andere oorzaken. Hij zal vragen of, en zo Ja, welke medicijnen u gebruikt. De dermatoloog zal willen weten, of Vóór of onderliggende ziekten en of u de behandeling van de opkomende puist al. Ook cosmetica, reinigings-en onderhoudsmiddelen kunnen leiden tot puistjes. Daarom, het type en de omvang van gezichts-en lichaamsverzorging, zal een deel van de enquête.

Bij vrouwen, hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap en stoornissen in de menstruele cyclus puistjes kan veroorzaken. Voor de diagnose, vraagt de arts indien nodig. Verder lichamelijk onderzoek zijn alleen nodig als de puistjes voordoen in de context van een ernstige acne, of als de arts vermoedt dat andere oorzaken voor de conditie van de huid.

Geef een reactie