Prostaatkanker: Wat u moet weten mannen nu

Prostata ist wichtige Drüse
De prostaat is voor de man, een belangrijke klier. Wanneer de ziekte zich problemen voordoen, bijvoorbeeld, kan bij mannen de prostaat is ongetwijfeld de meest belangrijke klier – en 45, niet zelden, hun grootste zwakke punt. Nieuwe procedures maken het mogelijk dat, in weerwil van de prostaat Tumor is de ‘man power is gehandhaafd.

De Patiënt is bereid. De Intern knikt naar de chirurg. Met de grootste nauwkeurigheid, de prostaat is verwijderd, om te bewaren Markus Möller (60) in de voorkant van de, wat de meeste mensen angst: impotentie en incontinentie. Duitsland is Top Artsen van hun meesters: Na radicale prostaatoperatie 90 procent van de mannen blijven krachtig, minder dan tien procent zijn incontinent.

Meer dan 70 000 Keer per jaar in Duitsland, de diagnose van prostaatkanker. Dus, dit is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Het verraderlijke: Er zijn nauwelijks vroege waarschuwingssignalen. Daarom moeten mannen vanaf 45 keer per jaar een afspraak met de uroloog. De arts voert volgens het onderzoek, palpatie onderzoek van de prostaat. Dit is niet pijnlijk, maar kan gezien worden als onaangenaam ervaren. De expert zal detecteren afwijkingen, zoals een uitbreiding van het orgel, of een verharding, een nadere toelichting is niet nodig. Dan is een Preventieve controversieel, maar vermoed dat ze een zinvolle methode: de bepaling van De PSA-waarde (prostaat specifiek Antigeen) in het bloed.

Prostata unterhalb der Harnblase

De prostaat bevindt zich onder de urineblaas, en de gevallen het eerste deel van de plasbuis. Het is ongeveer zo groot als een kastanje

Dit is hoger dan 4 mg/dl, neemt de arts om een weefselmonster te nemen. In het laboratorium om te onderzoeken of deze wordt beïnvloed door tumoren. Vervolgens is gevestigd, het type en de agressiviteit. Daarnaast beeldvormende technieken zoals mri of Computer-tomografie meer informatie.

De diagnose duidelijk is, dan geldt het volgende: hoe kleiner de Tumor is, hoe beter de kans op herstel. Er zijn een aantal strategieën, actieve Monitoring van de bestraling tot de chirurgische verwijdering.

Actieve Monitoring

Om gezien te worden kan het een verstandige strategie -, maar alleen in bepaalde gevallen: als de Tumor groter is dan een bepaalde grootte, en zo niet, is de verwachting dat hij zal blijven groeien. Het belang van regelmatige controle is hier om te beginnen met om de drie maanden. Want de enige manier waarop veranderingen kunnen snel worden ontdekt, te kiezen voor een andere behandeling.

Het voordeel is dat als de kanker zich niet te bemoeien met het leven, is het niet een zware Operatie. Bijwerkingen, zoals impotentie en incontinentie optreden. Maar de Kennis om een Tumor, kan het voor de Betrokken persoon geestelijk zeer belastend. Het wordt daarom aanbevolen om meestal een begeleidende psychotherapie.

Kanker zet het vuur

Maar de Patiënt hoeft niet te leven met deze gedachte. Er is een nieuwe, zogenaamde focale therapie. De kanker van de kachel is uitgeschakeld op een gerichte manier. Een Operatie wordt onder algehele verdoving (narcose) nodig is, in het geval van de speciale vezels voor de prostaat. Met behulp van een laser, de tumor zal worden beschadigde schepen op een duurzame manier. In het Algemeen, de Patiënt verlaat na twee dagen in de kliniek. De macht blijft in de meeste gevallen. Dit focale therapie wordt momenteel getest in Europa in klinische studies. In Duitsland, experts op het prostaat centrum in het ziekenhuis van de Universiteit van München en de Martini-Klinik am UKE in Hamburg-Eppendorf de procedure uit te voeren. Geïnteresseerd patiënten kunnen zich rechtstreeks tot deze klinieken.

Bestraling

De tumorcellen sterven ook in het geval van de bestraling. Onder de nieuwere methoden, de intensiteit-gemoduleerde radiotherapie (IMRT) in dit gebied. Hier wordt de dosering van de straling kan worden ingesteld op verschillende punten op verschillende manieren. In vergelijking met de conventionele bestraling heeft het voordeel dat de Tumor wordt bestraald op een meer gerichte en intens. Het omliggende weefsel en organen kunnen worden beschermd. Daarom zijn er minder bijwerkingen. Significant meer patiënten die behandeld worden met deze Vorm van bestraling, was in staat om de potentie.

Een verdere mogelijkheid voor de bestraling van het interieur, de zogeheten brachytherapie. Onder Volledige of gedeeltelijke verdoving gebruikt met een holle naald, radioactieve deeltjes in de prostaat. Het voordeel van de gebruikte stoffen: de straling strekt zich uit slechts een paar millimeter – dus, het effect is alleen op de Tumor beperkt is. De deeltjes blijven in het lichaam, de straling verdwijnt na enkele maanden. Het slagingspercentage voor kleine tumoren is in deze therapie, op 70 procent.

Hormoon Herroeping, Terugbetalen.

Vaak is de bestraling met een hormoon deprivatie therapie gecombineerd worden. Door het gebruik van bepaalde geneesmiddelen, de groei van de prostaat en van de kanker kan worden vertraagd, maar niet gestopt. Bovendien, de testosteron beeld kan worden verwijderd op het einde van de testiculaire weefsel.

Chirurgische Verwijdering

Dit is nog steeds de meest gebruikte methode om te verslaan van de kanker: De verwijdering van de prostaat. Echter, deze methode kan alleen worden toegepast als het carcinoom is op dit Orgel worden beperkt en nog niet verspreid. Mogelijke bijwerkingen zijn afhankelijk van hoe groot de prostaat en de Tumor vóór de OPERATIE. Ongecontroleerde het passeren van de urine, vooral de eerste tijd na de Operatie, en erectieproblemen. Echter, om te voorkomen dat de Laatste, zijn in veel ziekenhuizen al vanaf de derde dag na de Operatie, potentie-verhogende drugs. Zes weken is niet aanbevolen met een lage dosis administratie, negatieve effecten optreden hier, volgens deskundigen.

Operation bei Prostata-Krebs

De meest voorkomende maatregel in het geval van prostaatkanker is de chirurgische verwijdering

Een aantal ziekenhuizen in Duitsland bieden een robot op basis van een operatie. Het voordeel hiervan is dat de cut is erg klein en meer precieze operatie. Het zal pijn minder stof, en daarmee het risico te worden impotent is aanzienlijk lager.

Geef een reactie