Prostaatkanker – oorzaken en risicofactoren

In het geval van prostaatkanker de oorzaken zijn nog grotendeels onbekend. Een risicofactor is de leeftijd: Met toenemende leeftijd, het risico op prostaatkanker verhoogt. Jonge mannen ontwikkelen slechts zeer zelden, bij oudere mannen, prostaat kanker ontstaat vaak, echter, de gemiddelde leeftijd is 69 jaar.

Een andere risicofactor is de familiegeschiedenis van de ziekte, zoals prostaat-kanker kan erfelijk zijn. Mannen van wie de broers of vader van een prostaatcarcinoom worden beïnvloed, of waren, hebben een tweemaal zo hoog risico om prostaatkanker te krijgen. De leeftijd is ook lager. Maar niet alleen zijn de vader en broer van doorslaggevend belang is voor een erfelijke prostaatkanker, maar ook vrouwelijke familieleden: Zijn lijden van vrouwelijke voorouders herhalingen van borstkanker, verhoogt het risico, als een mannelijke afstammeling van de prostaat om kanker te krijgen.

Het mannelijke geslachtshormoon testosteron is voor de behandeling van prostaatkanker lang als de oorzaak. Bloedspiegels van testosteron heeft echter geen invloed op het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker. Testosteron heeft een invloed, als je iemand die al lijden aan prostaatkanker, omdat de kanker groeit, test van Pasen afhankelijke. Geen prostaat kanker is daarom niet lijken op het hormoon schadelijk te zijn.

Of het dieet is voor prostaatkanker als de oorzaak in kwestie, is niet duidelijk. Een gezonde voeding, niet te zwaar en fysieke activiteit spelen in de preventie van prostaatkanker is een belangrijke rol.

Geef een reactie