Prostaat kanker en Seks een Probleem?

Kann Sex zu Prostatakrebs führen
Voor de Preventie van prostaatkanker de PSA is bepaald dat een omstreden procedure, die wordt beschouwd als zeer onnauwkeurig prostaat kanker is bij mannen de meest voorkomende kwaadaardige tumoren. De exacte oorzaken zijn nog niet bekend. Echter, artsen suggereren dat seksueel overdraagbare ziekten, wordt het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker aanzienlijk toenemen. Echter, prostaatkanker en Seks het resultaat is echt een Probleem?

Diverse onderzoeks-werk van de afgelopen jaren, zocht steeds weer naar de oorzaken van prostaatkanker. Verschillende, deels tegenstrijdige mogelijkheden voor het ontstaan van deze vorm van kanker gevonden, zoals, bijvoorbeeld, alcohol, Roken of obesitas. Echter geen enkele studie kon geven duidelijke antwoorden. Kan prostaatkanker en Sex-gerelateerd zijn?

Een kanker is Seks basic?

Het is hetzelfde met andere vermeende veroorzakers van prostaatkanker: Seks. Via diverse benaderingen werd alleen van het vermoeden dat er te veel Seks kan leiden tot de gevreesde kanker of de risico ‘ s op zijn minst kunnen verhogen – dan was het wel ‘weinig’ of ‘geen Seks’ zou gunstig zijn voor prostaatkanker.

Uiteindelijk is de duitse cancer research center opgemerkt, dat er geen rechtstreeks verband tussen de frequentie van de seksuele contacten, en een verhoogd risico van kanker van de prostaat. Toch seks een rol kunnen spelen.

Wat is de impact van seksueel overdraagbare aandoeningen?

Een recente meta-studie door een internationaal onderzoeksteam onder leiding van het Instituut voor Onderzoek naar Kanker en Preventie (ISPO) in Italië, onderzocht de mate waarin seksueel overdraagbare aandoeningen en het risico op kanker van de prostaat.

Prostaat kanker en Seks een Probleem?

Voor de studie 47 werden geëvalueerd studies uit de jaren 1971 tot en met 2011 en met elkaar verbonden. De verkregen gegevens blijkt dat seksueel overdraagbare aandoeningen verhogen het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker, meer duidelijk: Voor de patiënten die zich hadden opgegeven, om eens op een seksueel overdraagbare infectie, ziek zijn, is gestegen met ongeveer 49 procent. Dit betekende dat er een verbinding tussen prostaatkanker en Seks.

Prostaatkanker-het verlagen van het risico door middel van Preventie

Om het risico van een venerische ziekte – die op zijn beurt vermindert het risico van het ontwikkelen van prostaatkanker,–, is ook geschikt in het tijdperk van high-tech geneeskunde van de 21ste eeuw. Eeuw van het condoom.

Bovendien, zo veel artsen schrijven – laat de prostaat en het risico op kanker alleen door middel van de nodige voorzorgsmaatregelen om laag te houden. Deze man moet trekken het beste jaar een zogenaamde PSA-Test. De PSA-Test is een bloedtest, waarbij de concentratie van de ‘prostaat specifiek antigeen’ (PSA) is vastgesteld – dus de aanwezigheid van een enzym dat in het bloed geproduceerd door de prostaat. De PSA-concentratie te hoog is, kan dit duiden op prostaatkanker.

De PSA-Test geschil

Hoewel in Duitsland, onder de mannen met prostaatkanker is de meest gevreesde ziekte ooit, slechts 14 procent van de Pensioenfondsen naar de uroloog (niet alleen een PSA-Test, maar ook de geslachtsorganen en de prostaat scans). De angst van het medisch onderzoek, kan het gevolg zijn van het feit dat het nut van het Testen in professionele kringen zeer omstreden.

Dus onderzoekers doen geen aangifte, bijvoorbeeld, in het tijdschrift The Lancet, dat een verhoogde PSA-waarde betekent automatisch dat de patiënt kanker heeft. Bijgevolg slechts een man, die eigenlijk leed aan kanker was minder dan 1.000 in het oog springende PSA-Screening.

Een kijkje in de Lancet-studie blijkt dat de kritiek van de PSA-Tests. In feite, waren, in feite, is behandeld door de hierboven bedoelde 1.000 onderwerpen te wijten aan een verhoogde PSA-waarden van 500 mannen medisch – aan het einde van deze behandeling, zelfs te vaak, prostaat-operatie. Een riskante inzet van de 30 procent van de mannen incontinent, en elke vierde naar de vijfde impotent. Voor veel artsen reden om niet lopen dat is de reden waarom PSA-Tests – in hun functie als de eerste noot op kanker – haastig of preventieve operaties.

De PSA-test: Ja of nee?

De praktijk Vita-urologie-expert Professor Peter Albers vertelt in een Interview dat een deel van de kritiek van de PSA-Test is misschien wel het recht, moeten mannen nemen de screening op prostaatkanker, maar nog steeds.

In volgorde om betrouwbare gegevens te verkrijgen, moeten mannen voorafgaand aan de PSA-Test, te grote fysieke inspanning, geslachtsgemeenschap en de Fiets te verzaken aan.

Hamburg-harburg, 12. Oktober 2014

Geef een reactie