Progesteron tijdens de zwangerschap: Veilig, maar zinloos?

Baby auf Frühchenstation
Een Baby op neonatologie-eenheid: in de vroege geboorten per geslacht hormonen te voorkomen?Een bekend geneesmiddel tegen vroeggeboorte lijkt niet te werken. Toch kan het resultaat voor de betrokken vrouwen zin om het te nemen.

De meest voorkomende oorzaak voor het overlijden of ernstige ziekte van de baby is te vroeg geboren geboren. Dit is wereldwijd van toepassing. Elk jaar, rond de 15 miljoen kinderen het slachtoffer worden. Ongeveer een Miljoen sterft van de voortijdige geboorte of de volgende ziekten.

Lange behandeling met progesteron, een sex-hormoon dat van invloed is op de vrouwelijke cyclus werd beschouwd als een veelbelovende therapie. De eerste, kleinere studies hebben aangetoond dat in de jaren 1960 en ‘ 70, dat – gegeven de vagina van de zwangerschap wordt verlengd en daarmee het risico van vroeggeboorte verminderd. Overzicht van het effect van de bevestigde werk. Zelfs de gerenommeerde Cochrane Collaboration nam het in zijn behandeling aanbevelingen voor hoog-risico zwangerschappen.

Een internationaal onderzoek onder leiding van wetenschappers van de Tommy ‘ s Centrum voor Maternale en Foetale Gezondheid aan de Universiteit van Edinburgh en Onlangs in het medische tijdschrift the Lancet is gepubliceerd, twijfel aan het effect van de gele hormoon nu.

Hoe deden de wetenschappers?

Het Team van de studie leider van Jane Norman in geslaagd om te winnen 1228 zwangere vrouwen voor hun studie. Ze hadden allemaal een hoog risico op een premature geboorte, hetzij als gevolg van een verkorte baarmoederhals, of vanwege een eerdere miskraam. Deze vrouwen gaf je – bij toeval – van de 22. Zwangerschap week ook progesteron of een Placebo. Na dat, ze studeerde de onderwerpen en hun kinderen tot twee jaar na de geboorte. Noch de Artsen, noch de analisten wisten welke groep de vrouwen waren, als het ware, het onderzoek is een zogenaamde dubbel-blinde, Placebo-gecontroleerde, gerandomiseerde studie. De meest uitgebreide en de hoogste kwaliteit type van studie – en voor deze drug, de grootste die ooit onderzoek verricht.

Progesteron niet beschermen tegen vroegtijdige geboorte

Uw resultaat: progesteron biedt geen bescherming tegen premature geboorte. Ook de ontwikkeling van de kinderen lijkt te beïnvloeden in de eerste twee jaar, noch positief, noch negatief.

Hier is het, de gegevens van dichterbij te bekijken. Want zelfs als de overlevingskansen van kinderen is niet afhankelijk van de duur van twee jaar tussen Placebo en progesteron groep, dus een groot verschil: Placebo zes kinderen waren dood voor de wereld, met progesteron was een dood geboren wordt direct na de geboorte. Vooral voor moeders die hebben ervaren een doodgeboorte, is een dergelijke gebeurtenis, een zeer traumatische ervaring – en dat kan het gevolg zijn van progesteron voorkomt, commentaar Mandy Daly en Jadie Dodd, twee Australische kinderen van de artsen, in de Lancet.

Moeten vrouwen nemen progesteron?

Daarnaast is Het onderzoek was in staat om te laten zien dat progesteron is veilig zodat de behandeling niet meer bijwerkingen dan Placebo. Een belangrijk punt, als Daly en Dodd opmerking: Gezien het feit dat de gegevens talen zo ver, voor progesteron en ook de nieuwe studie toont geen schade, de getroffen vrouwen moeten zelf beslissen of ze willen om de drug te nemen of niet.

Hamburg-harburg, 24. Februari

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie