Premature geboorte – Depressie van de partner, verhoogt het risico

Ein Mann sitzt traurig auf der Bettkante
De depressie van de vader voor de geboorte verhogen het risico van premature geboorte, toont een zweedse studie, als de aanstaande last van aanstaande vader tijdens de zwangerschap van zijn partner in een Depressie, verhoogt het risico van premature geboorte, toont een huidige zweedse studie.

Depressie bij Zwangere vrouwen kan verhogen het risico van een vroege geboorte – dat is, de wetenschap is al bekend voor een Lange tijd. Het was onduidelijk zo ver, of de depressie van de aanstaande vader is niet het geval. Wetenschappers van het Centre for Health Equity Studies in Zweden hebben onderzocht deze vraag in hun recente onderzoek.

Het Team onder leiding van Prof. Anders Hjern analyseerde de gegevens van 350.000 zwangerschappen in Zweden tussen 2007 en 2012. Ze waren geïnteresseerd in het bijzonder, of één van de ouders heeft geleden, voor een deel, in de periode tussen de twaalf maanden vóór de conceptie en het einde van het tweede trimester van de zwangerschap een depressie. Alleen depressie werden in aanmerking genomen, de medicatie of in het ziekenhuis werden behandeld.

Het resultaat: Een beginnende of recidiverende Depressie, de moeder-to-be verhoogt het risico van premature geboorte tussen 32. En 36. Zwangerschap van week 30 tot 40 procent. Een eerste Depressie van de aanstaande vader, op zijn beurt, het risico van extreme verhoging vroeggeboorte vóór 32. Zwangerschap van week tot 38 procent. De Depressie van de man komt voor de zoveelste Keer, het heeft geen meetbare invloed op het risico op een premature geboorte.

Als de reden voor het stijgende risico van een miskraam als gevolg van de Depressie van de vader, het hoofd van het onderzoek vergeten de Stress, de Depressie van de partner van de Zwangere vrouw triggers, omdat een zeer hoge afgifte van stresshormonen kan resulteren in een vroeggeboorte.

Ein Vater hält sein Baby im Arm und schaut nachdenklich

In de spannende tijd na de geboorte van de psychische problemen van jonge vaders worden niet vaak waargenomen, experts waarschuwen

Perinatale depressie bij mannen

De studieleider, betoogd dat de depressie van jonge vaders voor en na de geboorte te weinig aandacht is besteed – en jullie zijn niet de enigen. Een Britse enquête blijkt dat er in 2015, twee van de vijf nieuwe vaders maken zich zorgen over hun geestelijke gezondheid. Experts klagen dat deze mannen om serieus genomen te worden. In de opwinding en de drukte na de geboorte familieleden niet merkt het, onder bepaalde omstandigheden, die de vader is goed.

Ook tijdens de zwangerschap van je partner kan optreden bij mannen al in een depressie. Depressie geassocieerd met de geboorte van een kind worden gegroepeerd onder de term perinatale depressie.

Depressie kan een emotionele en stressvolle ervaringen geactiveerd en het hebben van een kind is een zeer stressvolle en uitdagende ervaring. Met het vaderschap van de mannen met een nieuwe druk van de verwachting geconfronteerd met een hogere financiële verantwoordelijkheid, en veranderingen in relatie-en life-style. Veel vaders voelen zich ook het begin van de nauwe relatie tussen de moeder en het kind uitgesloten.

Deskundigen adviseren moeders en gezinnen tijdens de zwangerschap en in het eerste jaar na de geboorte, meer aandacht besteden aan het feit, dat als het gaat om de vader. Omdat beïnvloed mannen liever vaak, om hun Lijden op zich. Studieleider Prof. Hjern: Omdat de mensen zullen minder geneigd zijn te zoeken in het geval van psychische problemen, zou gaan voor een proactieve aanpak om het welzijn van de vaders is gunstig.

Een centraal punt voor mannen en vrouwen met een depressie rond de geboorte van hun kind, de club shadow & light.

21. Januari

Geef een reactie