Pijn in de rug? Waarom het bindweefsel is vaak de oorzaak voor klachten

Mann mit Rückenschmerzen
Als u vaak last van pijn in de rug, kan het bindweefsel er de schuld van. De praktijk Vita legt uit wat je kunt doen kunt is een echte mensen-en vaatziekten: Van lumbago aan een hernia – 61 procent van de bevolking klaagt over rugpijn. Wat velen niet weten: Vaak een zwak bindweefsel is er de schuld van. De praktijk Vita wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat de pijn.

Nu is er weer nieuwe hoop voor al de pijn die de getroffen: het Nieuwste onderzoek blijkt dat de oorzaken van de meeste van de klachten rond de wervelkolom bevinden zich direct onder de huid in een bepaald type bindweefsel genoemd fascia. Geef je trek door onze lichamen als een onzichtbaar netwerk, onder bijvoeging van de spieren, Pezen, botten, bloedvaten en zenuwen hem te Vormen en te Houden. Fasciale specialist, Dr. Robert Schleip: Ons lichaam is omgeven door een soort van verpakking die ligt onder de huid. Het is een vezelrijk netwerk van bindweefsel – normaal is ongeveer 0,3 tot 3,5 mm dik.

Vooral de lumbale fascia, die zit in de lumbale wervels gebied tussen de rugspieren en de huid voor vele kwalen verantwoordelijk. Het ondersteunt de rug extensor spieren en soms heeft het te verduren zelfs meer stress dan de spieren zelf. In het geval van een sterke belasting kunnen vormen microscopische scheurtjes, die ontstoken raken.

Een operatie is niet altijd handig

Lange Artsen geprobeerd om dit te verhelpen met een operatie. Echter, vaak hebben de patiënten meer pijn dan voorheen. Daarom, tot 90 procent van de interventies worden beschouwd als overbodig te zijn. Slechts in een paar gevallen, zoals de blaas of de darm verlamming, moet onmiddellijk een operatie, zegt terug deskundige Prof. dr. Dietrich Grönemeyer.

Arzt erklärt den Verlauf der Wirbelsäule

Dus, het bindweefsel blijft strak en pijn in de rug kan worden vermeden met de hulp van sport, zoals Zwemmen of Fietsen

Het bindweefsel twee moet één tot drie keer per week trainen. Deze Stek is het beste om te Crawlen. De wervelkolom in haar natuurlijke vorm, de rug is gestrekt en afwisselend geladen en opgelucht. Ook een goede sport, waar het lichaam is gestrekt, zoals Yoga, Pilates of Tai-Chi. Pijn voorkomen, zijn ook zachte middelen uit de natuur (bijvoorbeeld de cel zout Silicea Pentarkan van DHU).

Sport voor sterke rugspieren

Ook een verzwakte spieren kan leiden tot pijn in de rug. Om ze te versterken, is Nordic Walking (drie keer 30 minuten per week) is ideaal. Alle spieren in uw rug, benen en armen zijn verplicht. De harmonieuze bewegingen zelfs het loslaten van de spanning in de schouder en nek gebied. De juiste bewegingen zijn best in een cursus om te leren over de community College of in een club.

Ook Fietsen is geschikt. In een optimale positie op de fiets met een iets naar voren gebogen, romp, de achterkant van het apparaat spieren onder spanning en stabiliseert de romp, legt Prof. dr. Ingo Froböse van de duitse sport Universiteit van Keulen. Daarnaast is de beweging stimuleert de kleine spieren van de wervelkolom, die anders nauwelijks bereikt.

En nog een tip: Met de hulp van speciale programma ‘s, zoals aangeboden door de Fitness-Studio’ s en Clubs, kamnn de nek-en rugspieren worden versterkt in het bijzonder. Maar niet de buikspieren te verwaarlozen – je ondersteunt de romp van de voorkant.

Hoe kan ik de behandeling van acute pijn op de juiste manier?

Zet het vuur op de pijn! Of pleisters van de apotheek, warm water fles of kersenpitkussen kussen: warmte stimuleert de doorbloeding en ontspant gespannen spieren. Over een uur in bed of op de Bank. De verkrampte spieren ontspannen. Vervolgens worden de spieren en de synoviale vloeistof re-activeren op een lopen.

Ook, zelf-massage ontspant. In het geval van acute spanning, deze SOS-Oefening helpt: in de voorkant van een muur. Tennis bal tussen de rug of nek en de muur. Bal zachtjes met de rug tegen de muur rollen. Na een paar minuten, voelen we ons los en ontspannen.

In onze foto gallery pijn in de rug? Waarom het bindweefsel is vaak de oorzaak voor klachten, leer je wat fouten die je moet vermijden, zodat er geen pijn is.

Geef een reactie