Paracetamol – de 10 meest gestelde vragen

In het geval van Paracetamol is de meest populaire pijn drug in het duits. Echter, in de afgelopen jaren, het werkzame bestanddeel is vallen meer en meer in diskrediet. Hoe schadelijk is Acetaminophen, echt?

Onze deskundige Prof. Dr. Hartmut Göbel, specialist in de neurologie, de speciale pijn therapie van de pijn kliniek in Kiel, het antwoord op de tien meest gestelde vragen over de werkzame stof Paracetamol.

Voor wat u Paracetamol nemen?

De werkzame stof Paracetamol wordt voornamelijk gebruikt voor milde tot matige pijn en Koorts te verlagen. De meest Paracetamol wordt ook gebruikt voor verkoudheid. Voor de behandeling van reumatische ziekten, die meestal het gevolg van een ontsteking, is Paracetamol de juiste.

Paracetamol behoort tot de Ibuprofen van de bestverkopende over-the-counter pijn drugs in Duitsland.

Hoe ver mag u Paracetamol nemen?

De aanbevolen Dosering voor Paracetamol is: volwassenen 4 neem een maximum keer op een dag, ongeveer 500-1000 mg van het werkzame bestanddeel. De tijd dosis interval tussen het individu moeten worden zes tot acht uur. De meeste patiënten nemen de volgende enkele dosis na ongeveer zes uur.

Paracetamol Saft ist besonders für Kinder geeignet

Paracetamol in sap Vorm is vooral geschikt voor de pijn of koorts behandeling bij kinderen

In kinderen, de juiste dosering is afhankelijk van het lichaamsgewicht. Artsen raden een enkele dosis van 10 tot 15 mg / kg lichaamsgewicht. De maximale dagelijkse dosis voor kinderen is 60 mg / kg lichaamsgewicht.

Wat zijn de sterke drug voor Paracetamol?

In het geval van Paracetamol er zijn veel sterke drug. Ze variëren van 75 mg met meer dan 250 en 500 mg tot 1000 mg. Dit grote bereik van het effect van sterke punten is te wijten aan het feit dat zelfs kleine kinderen kunnen worden behandeld met de werkzame stof. In dit geval, de doseringen moeten worden in een klein kind, lichaam, natuurlijk, is evenredig lager dan die van een volwassene.

Paracetamol zetpillen zijn verkrijgbaar vanaf een dosis van 75 mg Paracetamol en-sap van 40 mg / ml. Dit maakt het voor ouders is het vaak makkelijker de juiste dosering van het gewicht dienovereenkomstig te vinden voor uw kind.

Om te voorkomen dat een Overdosis, sinds juli 2008, Paracetamol in grotere verpakkingen met een werkzame stof gehalte van meer dan 10 g een recept nodig.

Wat is het effect van Paracetamol?

Na de inname van de drug door de mond, het duurt een goede 30 minuten tot een uur totdat de Paracetamol kicks in. Het hangt af van de vraag of de tablet of capsule wordt ingenomen op een lege maag of na een maaltijd. Innemen na de maaltijd kan vertraging van de aanvang van de actie van de werkzame stof. Het wordt daarom aanbevolen dat Paracetamol op een lege maag met een groot glas water.

Wanneer geef je Baby Paracetamol?

Paracetamol is één van de weinige actieve ingrediënten die al zijn baby ‘ s en zuigelingen worden toegediend. Vooral wanneer de baby ‘ s krijgen de tanden of koorts hebben, en Paracetamol is meestal een medicijn van eerste keuze. Paracetamol kan, onafhankelijk van de leeftijd zijn al in gebruik vanaf een gewicht van 3 kg.

Waarom is Paracetamol narcose?

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: Paracetamol sap werkt vrij snel, omdat het werkzame bestanddeel is aanwezig in opgeloste Vorm en sneller door het lichaam opgenomen.

Zelfs als Paracetamol voor zelf-medicatie is beschikbaar over de teller, dus het is niet zo onschuldig als men zou denken. In Duitsland, de storingen werden in één studie, een Overdosis van het geneesmiddel in 16% van de gevallen van acute lever verantwoordelijk is.

De reden dat Paracetamol de lever heeft een schadelijk effect is dat de werkzame stof wordt afgebroken in de lever door bepaalde enzymen. Tijdens dit proces wordt Paracetamol omgezet in het giftige en lever-schadelijk N-Acetyl-p-benzo chinonimin (NAPQI) verwijdering van het product. Meestal kan dit schadelijke stof onmiddellijk opgenomen door het lichaamseigen aminozuur glutathion en uiteindelijk uitgescheiden door de nieren. Echter, dit aminozuur in de lever kan alleen in beperkte mate. Nu Is er te veel Paracetamol, misschien zelfs over een langere periode van tijd, dan is dit aminozuur voorraad is uiteindelijk uitgeput en het toxine kan niet worden uitgescheiden afgebroken. Als een resultaat, de lever cellen sterven en de lever, na al je werk. Wat volgt acuut leverfalen. In het ergste geval, en zonder een levertransplantatie deze eindigt helaas, meestal fataal.

Gewoon omdat Paracetamol is getransformeerd door de stofwisseling in de lever in een giftig afbraakproduct, moet afzien van alcohol zieke personen op het nemen van Paracetamol, als ook alcohol wordt afgebroken door de lever. Moeten de strijd van de lever nu, met de verwijdering van alcohol en Paracetamol, en een Overdosis van het geneesmiddel is zelfs niet noodzakelijk – is blootgesteld aan een dubbele belasting, kan het niet vasthouden lang, en ook hier, vroeger of later zal worden vernietigd.

Wat is beter: Paracetamol-sap of tablets?

Paracetamol is zowel beschikbaar als sap of in tablet vorm is zeer effectief. Effect: er is geen groot verschil. Want of het is 500 mg Paracetamol in tabletten of in dezelfde hoeveelheid van dezelfde werkzame Stof in een sap Vorm worden genomen, maakt gebruik van de effect sterkte is geen verschil.

Vooral bij kinderen, Paracetamol in sap Vorm is veel eenvoudiger te beheren dan een tablet. Kinderen vinden het soms moeilijk om te slikken, sappen glijdt easy onderaan de hals. Een ander voordeel van het nemen van het sap, de snellere aanvang van de actie. Dit komt omdat de werkzame stof is aanwezig in opgeloste Vorm.

Wat mag je dan bij het nemen van een Paracetamol te eten?

Met uitzondering van alcohol, er zijn geen beperkingen met betrekking tot voedsel en Drank gelijktijdig gebruik van Paracetamol.

Frau bekommt vom Arzt eine Impfung

Paracetamol mag niet direct voor of na een vaccinatie is genomen, maar alleen als er klachten zijn, zoals koorts optreden

Wanneer Paracetamol is afgebroken in het lichaam?

Wanneer de werkzame stof in het lichaam wordt verlaagd, is niet makkelijk te zeggen. Veel verschillende factoren afhankelijk zijn, zoals de vraag of het is een grote en zware man, of een kleine, gevoelige vrouw. Toch is voor veel drugs, het zijn er al langer op de markt, de dosering is afgestemd op de mannelijke patiënten. Echter, omdat het vrouwelijk lichaam vaak anders reageert, kan het zijn precies de gevolgen. Studies tonen aan dat bijwerkingen optreden bij vrouwen vaker voor. Dit heeft voornamelijk drie redenen voor dit zijn: Terwijl de gemiddelde man weegt 80 kilo, de vrouw komt alleen tot een gewicht van 65 kilo. Zo veel ingrediënten voor vrouwelijke patiënten gedoseerd te hoog en de mogelijke bijwerkingen zijn daardoor sterker. Ook lichaam vet speelt een belangrijke rol. Een gezond percentage lichaamsvet is een normaal gewicht, mannen tussen de 10 en 20 procent van de vrouwen met een normaal gewicht, maar tussen de 20 en 30 procent. In dit weefsel bepaalde geneeskrachtige stoffen te stapelen. Dit kan leiden tot een opeenstapeling van dergelijke middelen worden genomen over een langere periode van weken. Een ander verschil: De stofwisseling werkt niet met dezelfde snelheid. Geneesmiddelen zijn daarom anders verwerkt door het lichaam afgebroken.

Kan ik de Paracetamol neem na vaccinatie?

Veel kinderen van de artsen adviseren ouders hun kinderen reeds vóór of direct na een vaccinatie, preventieve inname van Paracetamol om te voorkomen dat de Koorts. Echter, de ouders moeten zich onthouden van het is beter, omdat Paracetamol vermindert volgens een tsjechische studie, de Vaccinatie. Het vaccin wordt toegediend voorafgaand aan of direct na de vaccinatie verzwakt Paracetamol, de anti-lichaam reactie. De Vaccinatie niet goed ontwikkelt. Gewacht, maar als het echt koorts voorkomt na vaccinatie en dan Paracetamol ingenomen, niet afneemt, de kans op succes.

Voor volwassenen geldt hetzelfde voor de vaccinatie. Het beste om te zien of er iets gebeurt en als er sprake is van koorts of ontsteking reacties optreden, kan nog steeds worden genomen met Paracetamol.

Geef een reactie