Panthenol – deze bijwerkingen zijn mogelijk

In de naam van Dexpanthenol, de meeste mensen denken dat de werkzame stof in de Vorm van zalven of crèmes. Dit is in feite de meest voorkomende dosering vorm.

In het geval van kleine snij-of schaafwonden toegepast, bevordert het actieve bestanddeel van de genezing van de wond. Maar niet alleen in geval van letsel is Panthenol gebruikt. Ook voor de zeer droge huid of bij zonnebrand van het werkzame bestanddeel.

Obwohl Dexpanthenol sehr nebenwirkungsarm ist, können unerwünschte Nebenwirkungen z.B. in Form von Hautausschlag auftreten

Hoewel Panthenol is zeer laag in bijwerkingen, treden ongewenste bijwerkingen, bijvoorbeeld in de Vorm van huiduitslag

Wat zijn de bijwerkingen te voorkomen in het geval van Dexpanthenol het meest?

Dexpanthenol is één van de actieve ingrediënten die ervoor zorgen dat slechts in zeer zeldzame gevallen bijwerkingen. De meeste bijwerkingen treden alleen op als er een Allergie of intolerantie voor de drug. Dit kan worden uitgedrukt, bijvoorbeeld in een huiduitslag op het behandelde gebied.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: ‘interacties van Dexpanthenol is alleen in combinatie met de werkzame stof suxamethonium chloride.

Wanneer kan Dexpanthenol niet worden gebruikt?

Op enig nemen of gebruiken van een geneesmiddel met de werkzame stof Dexpanthenol mag niet worden gebruikt als een Allergie of Overgevoeligheid tegen de werkzame stof.

Wanneer interactie met Dexpanthenol?

De werkzame stof Dexpanthenol is compatibel met andere medicatie of drugs.

De enige uitzondering hierop is de werkzame stof suxamethonium chloride, behoort tot de groep van spierverslappers. In zeer zeldzame gevallen kan het komen op hetzelfde moment nemen of gebruiken van ernstige ademhalingsproblemen.

Geef een reactie