Oorzaak van een verstuiking is een sportblessure is meestal

In het geval van een verstuiking, de reden is dat de normale beweging van een gewricht door extreme rotatie en andere bewegingen wordt overschreden. Deze zijn meestal Over-strekken of Überbeugungen – bijvoorbeeld -, sport-ongevallen, verkeersongevallen of gewoon te wijten aan onzorgvuldig bewegingen in het dagelijks leven.

De meest voorkomende oorzaak van een verstuiking van de enkel door een zogenaamde supinatie letsel, waarbij de voeten vouw naar binnen. Een typische oorzaak van een verstuiking van de knie-gewricht draaiingen, waarin, bijvoorbeeld, de vaste voet en het lichaam draait als de knie is gebogen.

Stop-and-Go – sport -, risico-sport voor een verstuikte enkel

Verstauchung oft Verletzung bei Squash

Verbergen is ook een veel voorkomende blessure in het geval van de zogenaamde ‘Stop-and-go-sport zoals Squash

Verstuikingen zijn typische en voorkomende sportblessures. Ze komen vooral voor bij sporters die contact hebben met het lichaam gestrest te doen sporten, zoals voetbal, Handbal, Basketbal, ijshockey of Rugby. De zogenaamde ‘Stop-and-Gosporten, zoals Tennis of Squash zijn tussen de hoog-risico-sport voor een verstuiking. In het geval van de Alpine-skiërs zeer vaak leidt tot een verrekking van het kniegewricht.

Normaal ligamenten zijn relatief vast, zodat deze alleen kan worden door een sterke kracht gesleept. Echter, banden schadelijk zijn soms, bijvoorbeeld als gevolg van eerdere verwondingen of metabole stoornissen. In deze gevallen ook de normale lasten in het geval van een verstuiking leiden tot een verstuiking van de gewrichtsbanden. Ook voor de lange termijn een tekort aan Vitamine D kan verminderen de sterkte van de ligamenten.

Geef een reactie