Oor pijn kan vele oorzaken hebben

Oorpijn kan veel verschillende oorzaken. Onder hen zijn een ontsteking van het oor, ziekten van de andere structuren van het oor, neus en keel gebied, evenals het gehele lichaam (systemische ziekten. Ook een vreemd voorwerp in het oor en oor letsels zijn pijn op de mogelijke oorzaken voor de oren.

Als de primaire Otalgia (oorpijn) bellen met de artsen, het oor pijn, de oorzaak van een aandoening van het oor zelf, als een secundaire Otalgia in contrast met een andere oorzaak. Volwassenen meestal klagen over secundaire oor pijn, kinderen meestal het jeugdwerk.

Ontsteking van het middenoor (Otitis media):

Een veel voorkomende oorzaak van oorpijn, otitis media, refereer je naar medische professionals, zoals Otitis media. Het komt meestal voor bij kinderen. Een oor infectie wordt meestal veroorzaakt door een infectie in de neus-keelholte, die ziel stijgt door de Eustachius’tube om de oren. Maar het kan ook een gevolg zijn van een trommelvlies scheuren. In het geval van een middenoor ontsteking van de slijmvliezen van de fondsen, gezwollen oor, pijnlijk. In de loop van het trommelvlies is een traan soms. Dit is omdat in het middenoor vocht ophoopt, wat is het druk op het trommelvlies uitgeoefend. Na een barst, wordt de vloeistof lekt uit in de gehoorgang.

Een acute ontsteking van het middenoor (acute Otitis media, AOM) geeft een snelle baan met directe, sterke oren begin van de pijn en andere typische symptomen, zoals lethargie/prikkelbaarheid en verminderde auditieve waarneming. In sommige gevallen, koorts en problemen met de balans. Vaak acute otitis media is geassocieerd met een verkoudheid met hoesten en/of een loopneus. In sommige gevallen kan het ook voorkomen in een relatief korte periode van tijd meerdere keren in een rij.

Pauken Cast (Seromukotympanon):

Een briljante cast is een niet-purulent collectie van vocht in het middenoor, een gevoel van druk en verlies van het gehoor kan optreden. Meer dan driekwart van alle kinderen tot tien jaar lijden aan een Tympanic effusie. De oorzaken zijn onder andere een vernauwing van de gehoorgang buis (bijv., vergrote tonsillen) en back ziekten van de bovenste luchtwegen. Bij volwassenen is de Laatste aan één stuk gegoten.

De afsluiting van de buis van Eustachius (catarre van de buis):

Bij de andere oorzaken van pijn in de oren van de buis catarre. In deze, de gehoorgang buis van Eustachius de buis), de tympanic spouw in verbinding met de keel dicht. Vanwege de sluiting van de auditieve buis in de tympanic gieten. Oorzaken voor een buis van catarrhal infecties van de bovenste luchtwegen, of snelle Veranderingen van de luchtdruk (bijv. bij de Start van een vliegtuig).

Ontsteking van de gehoorgang (Otitis externa):

De oorzaken voor het oor pijn kan ook ontsteking van het uitwendige oor. Hier een of meer lagen van de huid, die inflames de gehoorgang van de bekleding aan de binnenkant. Vaak bacteriële infecties of schimmels die leiden tot een ontsteking (bijvoorbeeld na een zwembad bezoeken). Andere oorzaken zijn kleine verwondingen van de gehoorgang (bijvoorbeeld wattenstaafje) en allergieën, bijvoorbeeld tegen Nikkel. Ook in verband met de griep Otitis externa kan optreden in de oren en leiden tot pijn (griep-Otitis).

Andere inflammatoire oorzaken van oorpijn zijn:

 • purulente ontsteking van een haar aanpak in de externe auditieve meatus (gehoorgang furuncle)
 • Ontsteking van het buitenoor (roos), die kunnen worden veroorzaakt door de huid verwondingen, zoals door Piercing/gaatjes in de oren en huid.
 • Ontsteking van de Ohrknorpels (Perichondritis) wegens blessures van het oor, met inbegrip van Piercing/gaatjes in de oren veroorzaakt
 • Ontsteking Van De Sinussen (Sinusitis)
 • Tonsillitis (Tonsillitis)

Oorpijn – zenuw-gerelateerde (cruciale) veroorzaakt

Pijn in de oren kunt ook slepen door een geïrriteerde of ontstoken zenuwen ontstaan in de oren. Een veel voorkomende oorzaak van zenuw-gerelateerde oor functiestoornissen van de cervicale wervelkolom, bijvoorbeeld nek spanning en/of verminderde mobiliteit van de nek wervels zijn pijn. Beide kunnen leiden tot oor trekken zenuwvezels worden bekneld of geïrriteerd. Daarnaast zijn er functionele beperkingen van de kaak gewricht en zenuw-gerelateerde oren kunnen pijn veroorzaken. Deze opmerking naast het oor pijn, vaak bijbehorende piep in de oren (Tinnitus), problemen met het evenwicht, en verminderd gehoor.

Een trigeminal neuralgie (vernoemd naar de getroffen trigeminale zenuw), naast scherpe oren en ook pijn in het gezicht naar de oorzaak van de pijn. De pijn is vaak het gevolg van het kauwen bewegingen, of terwijl ze aan het spreken. Een andere mogelijke oorzaak van oorpijn virale infecties die leiden tot ontsteking van de craniale zenuwen (bijvoorbeeld een infectie met het varicella Zoster-Virus).

Oorpijn – andere oorzaken:

 • Een buitenlandse instantie of een prop oorsmeer in de oren
 • gewonde Ohrstrukturen andere oorzaak
 • Tandheelkundige problemen
 • Bof
 • Basis van de schedel fractuur
 • kwaadaardige veranderingen in de baarmoederhals-neus-oor-gebied

Geef een reactie