Oog implantaat man kan weer zien

Ein Blinder steht an einer Ampel
Zelf kan vinden, zonder een witte stok of een geleidehond voor blinden. Dit kan dankzij een eye implantaat werkelijkheid…Na tien jaren van blindheid een implantaat gaf terug Al het Bestaande zijn gezichtsvermogen. We leggen uit hoe de nieuwe ontwikkeling werkt en tonen de eerste reünie van de patiënt met zijn vrouw.

Retinitis pigmentosa is een oogziekte waarbij de sensorische cellen van het netvlies worden vernietigd door Mutatie. In een sluipend proces volgens het gezichtsvermogen van de betrokkenen en meestal leidt uiteindelijk tot blindheid.

Dit lot ook een ontmoeting met Alle Bestaande uit het Amerikaanse Minnesota. Hij moest zijn beroep als apotheker en werd steeds meer afhankelijk van buitenlandse hulp. Na de 68-jarige was al tien jaar blind, gaf hem een nieuwe ontwikkeling van zijn gezichtsvermogen.

Video: Nieuwsachtig Wetenschap

Dus de ogen werken implantaat

De bril, waardoor Al het Bestaande ziet, is de zogenaamde Bionic Eye – het werd ontwikkeld door onderzoekers van de Mayo Clinic in Minnesota. In de nieuwe methode, 60 elektroden worden gebruikt in de ogen van de patiënt. In de binnenkant van de bijbehorende glazen hebben een ingebouwde camera. Deze camera is aangesloten op een Computer, wordt de Patiënt in een klein zakje aan de riem. De Computer stuurt de beelden van de camera naar de geïmplanteerde elektroden – het proces dat u en doorgeven aan de hersenen.

Met ‘Bionische Oog’ niet kunnen patiënten zien goed genoeg om gezichten te herkennen duidelijk, of om boeken te lezen, maar je kunt maken uit lijnen en vormen. Voor Alle Bestaande genoeg te herkennen zijn vrouw – want dat was het eerste wat hij wilde zien, na tien jaren van blindheid.

Hamburg-harburg, 25. Februari

Geef een reactie