Ontsteking van de uitwendige gehoorgang – een andere reden voor het oor pijn

Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: kan een ontsteking van de buitenste gehoorgang optreden, bijvoorbeeld als gevolg van een verwonding met een wattenstaafje,Die wordt veroorzaakt door een ontsteking van de uitwendige gehoorgang? Wat zijn de symptomen? En hoe wordt het behandeld?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Oorpijn bij kinderen zijn een van de meest voorkomende redenen voor een bezoek aan de kinderarts. Meestal is een ontsteking van het middenoor, die de oorzaak is van het ongemak. Maar een andere oorzaak is een ontsteking van de buitenste gehoorgang, de zogenaamde Otitis externa. Het is, in het bijzonder in het geval van kinderen ouder dan tien jaar, en hier is het zelfs vaker voor acute pijn in het oor, als het middenoor ontsteking. Kan een ontsteking van de buitenste gehoorgang, het steekt als gevolg van verwondingen met een watt, de Vinger of iets dergelijks. Vaker, langer duur van het verblijf in het water en de bijbehorende verzachting van de huid kan optreden als oorzaken in kwestie. Soms is niets van de soort is te onthouden, en toch is het komen tot een infectie (meestal Pseudomonas aeruginosa of Staphylococcus aureus). Het is ook mogelijk om Otitis externa door contact dermatitis, veroorzaakt door, bijvoorbeeld, haarlak of parfum, niet worden getolereerd.

Symptomen en diagnose van Otitis externa – wat zijn de oren door de pijn van een ontsteking van de uitwendige gehoorgang?

Het oor is een uiterst gevoelig voor pijn, in het bijzonder wanneer deze aangeraakt wordt de trein of op het oor. Soms is er een lichte Afscheiding (vloeistof-secretie) van het aangetaste oor, vaak schilferende gebieden van de huid in de gehoorgang, die ook kan leiden tot jeuk. Door de ontsteking en de daaruit voortvloeiende zwelling van de gehoorgang mag worden nauwelijks zichtbaar. De een of andere manier het onderzoek van de gehoorgang in Otitis externa is moeilijk, omdat de patiënten zo geplaagd met de pijn en de invoering van de Otoskops slecht te verdragen.

Junge beim Kinderarzt

In het geval van kinderen ouder dan tien jaar, een ontsteking van het uitwendige oor pijn is het verlies vaak de oorzaak van de oren, zoals een oorontsteking

Het is belangrijk dat zo weinig mogelijk gemanipuleerd op het oor,, anders kan de ziekteverwekker kan worden gedragen in plaats van. In het Algemeen, anti-biotische oordruppels voor vijf tot zeven dagen is voldoende, tenzij het trommelvlies kan worden bekeken en mogelijk trommelvlies perforatie kan niet worden uitgesloten. Ook kan soms het gevolg zijn van de sterke zwelling, geen lokale antibiotica gekozen, als in de case, de druppels kunnen zelfs, overal. Nuttig een speciale spons die uitzet en met de oordruppels zal worden besprenkeld. In het geval van sterke oren, de spons is een pijn, maar ervaring heeft geleerd dat het niet goed met de kinderen getolereerd. Koorts toevoegen aan of een aanzienlijke invloed hebben op tiger Algemene conditie, moeten worden behandeld met een oraal antibioticum. De pijn voor twee tot drie dagen van de Behandeling, zo lang als een gewone pijnstillers met Paracetamol of Ibuprofen, maar is vaak ook noodzakelijk.

Zwemmen is niet toegestaan in de acute Fase en mag alleen worden gedaan na volledige genezing weer aan de slag.

Geef een reactie