Onthuld: De gezonde geheim van groene thee

Grüner Tee
Een actieve bestanddeel in groene thee vernietigt kankercellen, maar spaart gezond weefsel – en waarom, de AMERIKAANSE onderzoekers vonden voor de eerste keer groene thee kankercellen vernietigd worden – dit is aangetoond door verschillende studies. Maar hoe slaagt hij erin een onderscheid te maken tussen gezonde en zieke cellen? AMERIKAANSE onderzoekers hebben nu het antwoord gevonden op deze vraag.

Groene thee verlaagt de bloedsuikerspiegel, beschermt tegen infecties, verdrijft vermoeidheid en is effectief tegen diverse vormen van kanker. Echter, als het stopt de groei van de tumor, is in staat geweest om te bewijzen aan niemand.

Op zoek naar het mechanisme achter de rug, is een specifiek bestanddeel van groene thee zijn al Lang in de focus van de onderzoekers. De zogenaamde epigallocatechin gallate (EGCG) is bekend dat het vernietigen van kankercellen, het sparen van gezonde cellen. Het was onduidelijk waarom de stof zo gericht. Op deze vraag, de wetenschappers van de Pennsylvania State University hebben nu een antwoord gevonden.

Kunt onderscheiden groene thee tussen Goed en Kwaad?

De onderzoekers concentreerden zich in hun recente studie over het effect van EGCG in de mondholte kanker. Om het begin van de studie is dat EGCG de aanvallen van de mitochondriën (de energiecentrales) van de kankercellen door het stelt hen bloot aan oxidatieve Stress. Dit betekent dat Het gebruik maakt van zogenaamde reactive oxygen species vrij om bepaalde vormen van zuurstof die schadelijk zijn voor het lichaam. De mitochondriën geven deze oxidatieve Stress op de Rest van de cel totdat de cel uiteindelijk vernietigd zichzelf. Op hetzelfde moment, de verdediging reacties van de cel worden geactiveerd tegen oxidatieve Stress versnelt dit destructieve proces.

In gezonde cellen, in tegenstelling, EGCG activeert het tegenovergestelde effect: de zelf-bescherming van cellen tegen oxidatieve Stress zijn verhoogd.

De reden voor dit verschijnsel te vinden, gefokt door de onderzoekers in het laboratorium, worden de cellen van de mondholte van kanker en gezonde cellen. Toen brachten ze zowel met EGCG in het contact, en de waargenomen ontwikkeling.

Eiwit speelt belangrijke rol

Het resultaat van het experiment: De Kern van de Anti-kanker werking van groene thee ligt in een bijzonder Eiwit genaamd Sirtuine 3 (SIRT3). Dit Eiwit heeft de taak om de bescherming van de cel tegen oxidatieve Stress.

Verschillende studies, in andere contexten, werd opgemerkt hangen, Sirtuine 3 in kankercellen gedragen zich anders dan gezonde cellen. Zo ook hier: In kankercellen wordt gestopt, is de beschermende werking door het contact met EGCG in gezonde cellen, echter toegenomen. Het verschillende gedrag van Sirtuinen in kankercellen en gezonde cellen is onderzocht voor een Lange tijd en is nog niet definitief opgelost.

In het advies van de studie-Directeur de resultaten van hun onderzoek zijn ook andere vormen van kanker zijn overdraagbaar. In verdere studies, u wilt testen of een nieuwe therapie kan meet uw kennis van de ontwikkeling. Tot dan, zijn: Groene thee beschermt tegen kanker – experts raden twee kopjes per dag.

Hamburg-harburg, 31. Januari

Geef een reactie