Onthuld: De Cholesterol-Verlagen-Lie

Statine
Cholesterol-verlagende medicijnen beschermen tegen kanker?Een nieuwe studie suggereert dat de zogenaamde statines het risico op kanker beperken. Veel media zijn euforisch. Rechts?

Een bericht dat belooft schijnbaar Ongelooflijke, het doen zijn in de internationale pers voor de ronde van cholesterolverlagende geneesmiddelen, de zogenaamde statines, neemt de strijd tegen kanker. De titels beloven veel: Statines kunnen halveren het risico van overlijden door kanker – statines kunnen halveren het risico van overlijden aan de kanker de kop op, bijvoorbeeld, de engelse Tijden. Andere koppen zijn vergelijkbaar.

De eerste duitstalige media pick-up op het bericht. Maar wat is achter het? Van oorsprong is de jaarlijkse Bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology in Chicago die op dit moment plaatsvindt. Er zijn twee studies werden gepresenteerd die wijzen op een link tussen statines en een verminderd risico op kanker.

De Dr. verbonden aan Wang geleid door de Stanford University School of Medicine. Zij onderzocht met uw Team een set van gegevens, waarbij de toestand van de gezondheid van 146 000 AMERIKAANSE vrouwen werden opgenomen tussen 1993 en 1998. 3000 van deze vrouwen overleden aan kanker. Wang in vergelijking met het risico op kanker van de vrouwen die kreeg statines, met de vrouwen, geen inkomsten.

Significante Verschillen

In de Statine-groep, de vrouwen hadden een 55 procent lager bot risico van kanker, maar ook dikke darm-of borstkanker opgetreden aanzienlijk minder vaak. Algemeen, de risico ‘ s van kanker is 20 procent lager. De tweede studie toonde vergelijkbare resultaten met een set gegevens die houdt er ook rekening mannen. Dat is, moeten we snel statines nemen om ons te beschermen tegen kanker?

Nee! Dr. Malcolm Kendrick schrijft, een expert op het gebied van cholesterol-verlagende medicijnen en een van hun critici. Hij geeft een aantal redenen voor.

Directe verbinding is niet bewezen

De studies zijn alleen observationele studies. Dit kan onthullen mogelijke Verbindingen tussen de twee factoren, maar geen directe link om het te bewijzen. Zij wijzen erop dat in dit geval alleen dat mensen die een cholesterol verlagend medicijn, voor een zeldzame vorm van kanker. Ze verschillen ook in veel andere kenmerken van de controlegroep. Dus ze zijn, bijvoorbeeld, hebben gemiddeld een hoger cholesterol waarde. Ook kan je beschermen tegen kanker. Daarbij zijn vele andere functies die kon de oorzaak van het effect.

Een duidelijke verklaring over een directe verbinding kan alleen zogenaamde ‘ randomized controlled trials. Daarom, studies waarin de onderzoekers verdelen de proefpersonen willekeurig in twee groepen en de a in dit geval, statines en niet de andere. Moet dan een verschil in het risico op kanker, het is wel een zeer hoge waarschijnlijkheid dat het cholesterolverlagende medicijn.

Extreem lage cholesterol waarden verhogen het risico van kanker

Kendrick blijft aan de leiding die zeer laag cholesterolgehalte, zelfs met een significant verhoogd risico op kanker. Het toonde een Japanse studie al in het jaar 2002. Het ondersteunt eerder de Hypothese dat de proefpersonen waren niet ondanks, maar vanwege uw verhoogde cholesterol waarde, een zeldzame vorm van kanker.

Het risico op kanker gehalveerd

Daarnaast is de halvering van het risico op kanker kunnen alleen in het zogenaamde Osteosarcoom waargenomen. U kunt rekenen met 0,2 tot 0,3 gevallen per 100 000 personen van de zeldzame vormen van kanker. Random fluctuaties kunnen gemakkelijk verkeerd worden geïnterpreteerd. In het geval van andere vormen van kanker, het waargenomen effect was significant lager. Alleen al om die reden Koppen die spreken van een helft van het risico op kanker door een cholesterol-verlagend medicijn zijn, misleidend.

Conclusie: Er is nog steeds behoefte aan meer studies om te bepalen of statines daadwerkelijk beschermen tegen kanker. Het risico van kanker, u zal niet worden gesneden in de helft zeker.

Hamburg-harburg, 04. Juni

Geef een reactie