Obsessieve-compulsieve stoornis: Wat is normaal?

Gegen Fingernägel kauen Spezial-Lack verwenden
Tegen nagels kauwen is er een speciale verf van de apotheek een beetje OCD iedereen heeft: een kauw nagels, de andere ziet er tweemaal wanneer de kachel echt is. Deze Teken kunnen ook stress – maar wanneer?

Hij vermijdt bestrating gewrichten, het gebruik van elk stukje zeep slechts eenmaal, aan het inschakelen van het licht drie keer uit: Het publiek houdt niet van Jack Nicholson in de klassieke Beter als een man met vele eigenaardigheden. Nicholson in zijn rol als Melvin is ook een goed voorbeeld hiervan is wanneer een onschuldig gril van een obsessief-compulsieve stoornis is. Als het een invloed heeft op het dagelijks leven sterk en kost veel tijd, hij is in die behandeling nodig hebben, zegt Kiel psycholoog Svenja Lüthge. Sommige mensen zie, bijvoorbeeld, zo vaak dat u hebt uitgeschakeld de ijzer of de kachel dat u bent altijd te laat. In deze gevallen, psychotherapie aanbevolen.

Echter, het is heel normaal om het wantrouwen van de eigen perceptie van tijd tot tijd en eigenlijk zien als de voordeur is gesloten. Het is ook goed als mensen zich ontwikkelen in de loop van je leven is weinig rituelen. Men zou nooit het huis verlaten zonder een Talisman, een en ander in de ochtend, niet met de linker voet, omdat het ongeluk op te roepen.

Als het gedwongen leven

Met een beetje obsessief-compulsieve stoornissen en eigenaardigheden u kunt goed leven. Als je iets wilt veranderen, de kleine dingen vaak helpen. Tegen het frequent Controleren van de kachel, de deur en de wekker, de psycholoog adviseert: zodra je overwegen een ding gedaan, krijgt u ze gemakkelijker uit het hoofd. Een checklist om af te vinken zal helpen.

Gewoonten bewust doorbreken

Die kauwt voor een spannende Film uit pure nervositeit vinger nagels, moet u de toepassing van een speciale vernis van de apotheek. Met de voet peddels, het haar twirl, en zijn pennen, toe te wijzen of te drummen vingers: Wilt u voorkomen dat de gewoonte van het zelf typen, moet u deze op de hoogte. Je zou kunnen vragen, bijvoorbeeld uw Partner, vriend of vriendin, om u bewust te maken van, of een wekker ring, om u eraan te herinneren, elke Keer, adviseert de deskundige. Als je wilt worden met uw eigenaardigheid in de oude, ook goed! Omdat het vaak geeft veiligheid, volgens het motto: Als de wereld buiten is ingewikkeld, dan in ieder geval een eigen een beetje om.

De drie meest voorkomende beperkingen

Het reinigen van gedwongen: de betrokkene heeft een angst voor ziektekiemen, was meerdere keren, de handen, of borstelen voortdurend.

Om gedwongen: Betrokken voelen zonder symmetrie ongemakkelijk, bijvoorbeeld, kan werken, als het Bureau is rommelig.

Controle: het Getroffen moet altijd kijken om te controleren weer dezelfde dingen, om zich veilig te voelen (bijv., of de kachel is uitgeschakeld).

Geef een reactie