Nootmuskaat – een natuurlijke Krampstillend

Nootmuskaat wordt gebruikt voor het verlichten van ongemak in het maag-darmkanaal, zoals maagkrampen, diarree of een opgeblazen gevoel.

Muskatnus

Zelfs niet een eetlepel nootmuskaat neemt om naar de hallucinaties, de dagen kunnen stoppen. De schuld van de stof is Myristicine

Nootmuskaat: toepassing en curatieve werking

Definitie Van Nootmuskaat

Naam: Myristica fragrans familie: nootmuskaat moer familie geslacht: nootmuskaat bomen (Myristica)

Medisch gebruik van de zaden en bloemen van de nootmuskaat. U moet een krampstillend effect. Gebieden van toepassing zijn ongemak in het maag-darmkanaal, zoals maagkrampen, diarree, winderigheid en intestinale catarre. Sinds werkzaamheid is niet voldoende bewezen zijn, de nootmuskaat van de Commissie E negatief. Daarnaast is de consumptie van 5 gram kan veroorzaken psychoactieve effecten, zoals hallucinaties.

In nootmuskaat werkzame stoffen

Essentiële Olie, Phenyl Propaan Derivaten, Lignanen, Triterpeen Alcoholen, Triglyceriden

Plantkunde

Muskatnuss wird in Indien mit Wasser vermischt und zu einer Salbe verarbeitet. Sie soll Ekzeme und Flechten lindern

Nootmuskaat wordt gemengd in India, met water en verwerkt in een zalf. U moet eczeem en Korstmossen verlichten

De muskaatboom is een groenblijvende boom, 20 meter hoge boom. De bladeren zijn ovaal-langwerpig en puntig. Hij draagt een klokvormige gele bloemen met vijf hoeken. De mannelijke bloemen staan in groepen, de derde vrouw alleen, als koppel of met een maximum van. De vrucht is een met 5 centimeter relatief groot, bolvormig, geel, capsule. Binnen is een grote, zware zaden, de rode zaadhuid omringt.

Verspreiding

Het huis van de nootmuskaat-boom op de Molukken, een Indonesisch eiland van de groep. Door de mensen kwam je in Maleisië, Sumatra en Sri Lanka. Is gekweekt vandaag vooral in Maleisië, Indonesië en de West-Indische Eilanden.

Andere namen voor nootmuskaat

Muskaatboom

Interessante feiten over nootmuskaat

De nootmuskaat is het belangrijkste export product van Grenada. Hun Symbool is zelfs op de vlag van het Caribische eiland.

Nootmuskaat wordt op grote schaal gebruikt in de keuken, beide met zware groente en vlees gerechten, maar ook in koekjes van Kerstmis.

Geef een reactie