Nieuwe HIV drug: goedkeuring voor Proeven op mensen

Een nieuwe vorm van therapie bij HIV is vrijgegeven voor het testen op menselijke wezens – de praktijk van de Vita legt uit hoe de nieuwe procedure werkt.

Sommige mensen zijn van nature immuun zijn voor het HIV-Virus, dit is te wijten aan een speciale Mutatie in hun immuun cellen, het maakt het Virus onmogelijk om zich te houden aan hen, en in het lichaam verspreiden. Dit fenomeen hebben gemaakt Amerikaanse onderzoekers nemen nu voordeel van.

Kunstmatige immuniteit tegen HIV

In de eerste poging, de wetenschap van de opnames van het leren van de HIV-patiënt stamcellen zijn cellen die in staat zijn om te ontwikkelen tot een verscheidenheid van cel – en maakte het immuun cellen, die waren net zo gemuteerd als de HIV-immune individuen.

Vervolgens wordt u terug geleid naar de cellen in het lichaam van het subject, met als resultaat veel meer gevormd immuun cellen met dezelfde Mutatie. Het doel van het proces: Het Virus zich niet vermenigvuldigen in het lichaam, en dat blijft zo.

De methode is getest op twaalf patiënten, ze getolereerd allemaal goed. Door het lage aantal Proefpersonen geen conclusies kunnen worden gemaakt, maar over hun effectiviteit. De procedure is nu goedgekeurd door de AMERIKAANSE Food and Drug Administration (FDA) voor een grootschaliger onderzoek.

Hamburg-harburg, 12. Maart

Geef een reactie