Nieuwe Ebola drug ontwikkeld

Laborarbeiter
Wereldwijd zijn wetenschappers op zoek naar nieuwe Ebola TherapienBei het zoeken naar een Ebola-drug, de canadese onderzoekers hebben een stap vooruit. Hier vindt u hoe de behandeling van Ebola zou kunnen uitzien in de toekomst.

Wereldwijd zijn wetenschappers bezig met de ontwikkeling van een effectief geneesmiddel tegen Ebola, tot nu toe zonder enige relevante succes. Het is een race tegen de tijd – het aantal Geïnfecteerde verdubbelt elke drie tot vier weken.

Echter, totdat er een medicijn is goedgekeurd, het duurt meestal jaren. Daarom is er een proces met de naam ‘ Compassionate Use – niet-goedgekeurde medicijnen toegediend aan patiënten, met name ernstig ziek is, en waar conventionele middelen niet helpen. Met betrekking tot het Ebola-crisis, de wereld gezondheid organisatie (WHO) verklaard had al in augustus voor het gebruik van niet-goedgekeurde medicijnen.

Goedkeuring voor ernstige gevallen van de ziekte

Canadese en Amerikaanse autoriteiten hebben nu ingestemd met het gebruik van het nieuwe medicijn TKM-Ebola voor bijzonder ernstige gevallen van de ziekte.

In januari, de canadese fabrikant Tekmira was begonnen met het testen van TKM-Ebola aan de mensen, en de eerste successen. De meest recente bericht betrekking heeft op een AMERIKAANSE burger die was besmet in Liberia met Ebola.

Ongeveer drie weken geleden, de 51 was gevlogen-jarige doctor in de Verenigde Staten. Daar kreeg hij zeven dagen van infusies met TKM-Ebola. Zijn toestand aanzienlijk verbeterd en kan hij verlaat het ziekenhuis verwacht wordt dat binnenkort weer. Echter, de Patiënt had een Transfusie met bloed van een Ebola-Overlevende. Het is niet zo verduidelijkt, wat is het effect van de maatregelen is de verbetering.

Zoals in het geval van de ook zonder een vergunning gebruikt drug ZMapp, er zijn ook van TKM-Ebola, slechts beperkte voorraden. Echter, de canadese drug heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van ZMapp: het kan aanzienlijk sneller tot post-productie.

Hamburg-harburg, 23. September 2014

Geef een reactie