Niet zo kleurrijk – so what? Rood-Groen-zwakte bij kinderen

Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: De Rood-Groene visuele beperking wordt niet gezien als een beperkende, omdat het bestaat vanaf de geboorte, en in de loop van het leven niet verslechteren.Alle kinderen worden onderzocht ten minste voorafgaand aan de Inschrijving op de Kleur van de visie afwijkingen. Maar welke Kleur visie problemen die er helemaal niet, als ze worden overgenomen en verspreid is de Rood-Groen-blindheid, en de wereld is voor de betrokken kinderen is eigenlijk minder kleurrijk?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Ongeveer 8 tot 10 procent van alle mannen en 0,4-0,5 procent van alle vrouwen last hebben van een aangeboren zwakte van de visie voor rode en groene kleuren[1]. U herkent de rode en groene kleuren erger dan normaal ziende mensen. Herken je beide kleuren zijn net als anders, als je bijzonder sterk zijn – men spreekt van Protanomalie (Rotschwäche) of Deuter-anomalie (groen zwakte). Als een van de bovenstaande kleuren worden mogelijk niet gedetecteerd, wordt de geïnfecteerde zie rode en groene als de grijze of zwarte tinten, het heet Protanopia of Deuteraopie. Waarbij hier met name de Rotblindheit in de weg kan moeilijker zijn: Bijvoorbeeld, de rode lichten of de achterlichten van andere auto ‘ s kan worden gedetecteerd slechts met moeite of alleen erg laat.

Zeer zelden een zwakte of blindheid voor de blauwe kleuren (Tritanomalie en tritanopia), en nog zeldzamer in een absolute kleurenblindheid (=chemische blootstelling). Kan eigenlijk geen kleuren onderscheiden, en doe alles alleen in het Zwart, Wit en grijs tinten waar.

Hoe is Rood-Groen kleurenblind zijn?

Voor de kleuren zie de zogenaamde kegeltjes in het oog verantwoordelijk. Er zijn drie verschillende soorten – rode, groene en blauwe kleuren. In het geval van de Rood-groen kleurenblind zijn de rode en groene kegels zijn niet te wijten is aan een aminozuur sequentie permutatie is in de kleur gezien in de kegels bevoegde Eiwit Opsin volledig functioneel. In het geval van de Rood-groen-blindheid van het Gen voor het Opsin ontbreekt en de pin is niet voor de betreffende kleur is niet functioneel.

Waarom is de Rood-Groen visuele beperking werd minder vaak voor bij vrouwen?

Sinds de genen zijn gelokaliseerd voor de Opsins op het X-chromosoom en de vererving recessief is, kan ziek, die heeft slechts één X-chromosoom of de fouten van de twee X-chromosomen. Vrouwen hebben twee X-chromosomen, en dus in de meeste gevallen, met en zonder de Mutatie, zodat deze functie aanvaardt, bij wijze van spreken. Deze vrouwen zijn volledig vrij van symptomen, maar kan het aangedane X-chromosoom aan hun nakomelingen. Mannen hebben slechts één X-afmetingen in aanvulling op het Y-chromosoom-chromosoom. Als deze drager is van een Mutatie in het Opsin Gen, u zal nog een gezond X-chromosoom kan compenseren voor het Gebrek. Dat is de reden waarom meer mannen lijden onder een Rood-groen-zwakte of blindheid dan vrouwen.

Kind riecht an Blume

Ongeveer elke tiende Jongen en 0,4 tot 0,5 procent van de meisjes wordt geleverd met een low vision rode en groene kleuren aan de wereld

De Rood-Groen kleurenblind zijn, een sterke belasting van degenen die Getroffen zijn?

De ziekte wordt niet gezien als een beperkende, omdat het bestaat vanaf de geboorte, en in de loop van het leven niet verslechteren. Ook het esthetische Gevoel voor kleuren lijkt niet te worden beïnvloed, zelfs als de kleuren worden anders waargenomen. Dit kan zichtbaar worden in vele studies. Echter, de Rood-groen-zwakte van bepaalde beroepen, onmogelijk is – bijvoorbeeld in het schip, of door de lucht te reizen, waar door het onderscheid van de verschillende verkeersborden en de verantwoordelijkheid die geassocieerd worden met de volledige werking van de kegeltjes in het oog.

De Rood-Groen kleurenblind zijn, kunnen gemakkelijk worden met behulp van een speciale kleur platen gediagnosticeerd, elk kind gebruikt de arts in de kliniek, uiterlijk vóór de eerste dag van school. Meestal, maar voordat die het kind heeft moeite met Kleur discriminatie, en vervolgens testen op een gerichte manier.

De ene manier of de andere, de diagnose van Rood-Groen kleurenblind zijn, geen Drama, en bovendien zijn er verschillende studies zijn in staat om aan te tonen dat de Betrokken partijen kunnen bepalen, bijvoorbeeld in het geval van bepaalde tinten grijs verschillen, de mensen zonder het Gebrek is in de zelfde oefening.

[1] Swanson WH, et Cohen JM: de kleur van de visie; Ophthalmol Con Noord-Am. 2003 Jun; 16(2): 179-203

Geef een reactie