Morning-after pil zonder recept: artsen verenigingen spreken hun bezorgdheid uit

15. Maart is de bedoeling om de morning after pil zonder recept verkrijgbaar in de duitse apotheken. Nu artsen verenigingen waarschuwen voor de mogelijke negatieve gevolgen.

Volgens berichten in de media, de duitse vereniging voor gynaecologie en verloskunde, de beroepsvereniging van gynaecologen en de vereniging voor Gynaecologische endocrinologie in een gezamenlijke Brief aan Federaal Minister van volksgezondheid Hermann Gröhe (CDU) draaide.

De zorgen van de medische verenigingen

Zij waarschuwen dat het recept voor de morning after pil af te schaffen en uw bezorgdheid te Uiten dat als gevolg daarvan het Percentage van abortus in het geval van de duitse tieners kunnen stijgen.

De Achtergrond van deze zorgen over een gebrek aan doeltreffendheid van de morning-after pil is niet – het risico van de zwangerschap na van uw inkomsten, afhankelijk van de werkzame stof niet meer dan 2,5 procent. Echter, het risico van fouten toepassing is de morning after pil is hoger dan, bijvoorbeeld, in het geval van een condoom – omdat hun effectiviteit hangt af van de op dat u tijdig (genomen, afhankelijk van de werkzame stof tot 120 uur na de geslachtsgemeenschap). Hoe meer tijd sinds de geslachtsgemeenschap is om te worden doorgegeven, de zwakste is van de werkzaamheid, want het is al in de bevruchting van een eicel kan voorkomen dat de morning-after pil de zwangerschap. Naast hun beschermende werking kunnen worden verloren, bijvoorbeeld door overgeven.

De Bondsdag had besloten op het recept, de vrijheid van de noodsituatie Anticonceptie onlangs – het einde van de week, de Federale Raad zal stemmen.

Hamburg-harburg, 3. Maart

Geef een reactie