Morning after pil is de bestseller

Al in de eerste week na de release van het recept, de omzet explodeerde met de pil nummers na. De praktijk Vita heeft de feiten.

Met de 13.500 verkochte verpakkingen van de morning after pil in de twaalfde agenda-week – de eerste geen recept nodig is – aanzienlijk meer kans om te worden op de apotheek teller, zoals eerder gemeld, de industrie-service apotheek op basis van onderzoeken, uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau IMS Health.

Als we aannemen dat de verkoop cijfers voor de hele maand, de van 54,000 packs, in vergelijking met de 41,000 verkocht in verpakkingen van Maart van het vorige jaar, een stijging van 31 procent zou zijn.

Tot nu toe, slechts een voorbereiding is bezorgd over-the-counter

De morning after pil is verkrijgbaar in twee varianten: EllaOne (werkzame stof: ulipristal acetaat) en PiDaNa (werkzame stof: Levonorgestrel) – voor beide drugs, de voorgeschreven eis is ingetrokken. Nog steeds verkocht in de duitse apotheken zo ver, alleen EllaOne zonder recept. De reden hiervoor is dat De PiDaNa-packs zijn nog steeds gemarkeerd als recept-alleen – als gevolg van de onduidelijke juridische situatie, de apotheker geweigerd om hun levering zonder recept verkrijgbaar.

Prof. Dr. Dr. Elisabeth Merkle, een specialist in de verloskunde en gynaecologie, vertelt in een Interview hoe de morning after pil, het effect is op de manier waarop de twee producten verschillen en hoe risicovol is uw inkomen is.

Hamburg-harburg, 31. Maart

Geef een reactie