Moeten baby ‘ s slapen in kartonnen dozen?

Ein Säugling schläft in einer Babybox
De Babybox kan tegelijk worden gebruikt als een geschikt bed voor de pasgeborene.Een finse uitvinding vergemakkelijkt niet alleen de moeders, maar ook baby ‘ s de eerste maanden na de geboorte.

Finland heeft een van de laagste kindersterfte in de wereld. Echter, dit was niet altijd zo. In de jaren 1930, Finland had een zeer hoge kindersterfte, het geboortecijfer daalde meer en meer. Vandaag, Finland is bezet met 2,52 doden op 1000 geboorten (ter vergelijking: Duitsland: 3,43) scherm-de meeste plaats in de lijst van de laagste kindersterfte in de wereld. De reden hiervoor zou kunnen zijn, onder andere, op dezelfde tijd een eenvoudige, maar geavanceerde kartonnen doos. Sinds 1938, elk krijgt een moeder in Finland, een zogenaamde Äitiyspakkaus, een Baby starter kit. Enige vereiste: tot en met de vierde maand van de zwangerschap moet je ondergaan een Preventief onderzoek bij de gynaecoloog. In de doos met alles wat mama ’s en baby’ s moeten in de eerste paar maanden is: info materiaal, verpleging pads, kleding, luiers, speelgoed, toiletartikelen, alles in gender-neutrale Vormgeving.

Het motief van de bib te herkennen in het geval van de finse kleine kinderen, door de manier waarop, in welk jaar je geboren bent. Het Ontwerp van de Baby apparatuur, te weten, verandert ieder jaar.

Een zeer speciale doos

Maar wat is er zo speciaal aan Äitiyspakkaus is het nu? De kist zelf. Van de buitenkant in een bescheiden kartonnen doos is gevoerd aan de binnenkant met een dun, maar comfortabele matras, en kan daarom worden gebruikt als een baby bed. Door hun praktisch formaat, kan de Doos worden geplaatst in de nacht naast het bed, en de ouders kunnen het kind, zonder het naar bed. Studies hebben aangetoond dat door het Slapen in het ouderlijk bed, het gevaar van verstikking wordt verhoogd, omdat de ouders kan veranderen in hun slaap van de Baby. Daarnaast is de Box niet gesneden elementen in die zuigelingen tegenkomen, of wurging.

Babybox als internationaal model

In de loop van de decennia is veranderd op de Doos en de inhoud opnieuw en opnieuw. Materialen en een naai-kit onderdelen van het Vak werden in de jaren 1930 nog afgewerkt baby kleding uit de jaren ‘ 50 tot het vaste Repertoire. Katoenen luiers luiers wegwerp-en luiers terug stof is ook van ecologische ontwikkeling is rekening gehouden.

Andere landen hebben een model van het finse project. De canadese provincie Alberta levert sinds dit jaar, jonge moeders, gratis, met Baby Starter Kits. In Mexico-Stad had gevraagd de lokale overheid in het afgelopen jaar, in samenwerking met de finse Ambassade, de Babybox aan de behoeftige moeders van pasgeborenen. In de VS, was er al een pilot project bij de Temple University Hospital in Philadelphia. Niettemin, Finland is nog steeds het enige land in de wereld, het aanbieden van het Vak in de Raad van bestuur. Om deze reden, en ook vanwege zijn zeer goede publieke gezondheidszorg, is bekroond met het land van de kinderen van de rechten van de organisatie ‘Save the Children’ als ‘Beste Plek om Een Moeder Te Zijn Op Aarde.

© door wat wordt uitgezonden

Hamburg-harburg, 08. Juli

Geef een reactie