Mijn zwembad maakt me ziek?

Eine Familie im Schwimmbecken
Irritatie van de ogen en de typische geur van chloor komt niet uit de chloor – American meadows-experts zijn nu rood hinWenn de ogen na een bezoek aan het zwembad en jeuk, lijkt de oorzaak: het chloor in het water. Maar dit is niet waar – wij-deskundigen nu. Maar hoe effectief is of schadelijk chloor is het eigenlijk? De praktijk Vita legt.

Een rapport van het AMERIKAANSE Centers for Disease Control and Prevention, het is de verbinding van chloor met urine, zweet en andere menselijke afscheidingen, dat kan irriteren de ogen tijdens een bezoek aan het zwembad. Maar hoe gevaarlijk is het eigenlijk en kan me, voor het beschermen van de chloor in het water? We lopen naar het grootste Zwembad aan de onderkant.

Het chloor zal je beschermen tegen ziektekiemen?

Ja. Chloor is een zeer effectief ontsmettingsmiddel. Het bindt zich met bacteriën en vuildeeltjes en u doodt.

Hoe, precies, het gaat om irritatie van de ogen?

Wanneer chloor combineert met verontreinigingen zoals bacteriën, huidschilfers, urine, zweet of douche, verandert het en wordt het een zogenaamde desinfectie door-product. De resulterende stoffen zijn afhankelijk van de samenstelling anders, en worden samengevat onder de term van chloramines. Chloramines irriteren de huid en de luchtwegen, dus de rode en jeukende ogen.

De typische geur van chloor echt ontstaat alleen wanneer iemand heeft geplast in het water?

Chloor in het zelf is eigenlijk geurloos. De typische binnenzwembad geur komt van chloramines. Maar deze ontstaan niet alleen in verbinding met de urine, maar ook in andere afscheidingen en vuil, de chloor geur betekent niet alleen dat het water was voorafgaand aan desinfectie, vrij van onzuiverheden.

Is het gevaarlijk om te slikken zwembad water?

Een paar zwaluwen van chloor water zijn niet gevaarlijk – een bezorgdheid dat zou meer kans als het water van het zwembad niet zou worden behandeld met chloor.

Chloor maakt blond haar groen?

Dat is niet waar. Een mogelijke groene tint in het blonde haar van de koper-ionen die worden toegevoegd aan het badwater van een aantal van de zwembaden van het hotel, om te voorkomen dat de vorming van algen.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen irritatie van de ogen?

In de voorkant van de rode ogen na het Zwemmen alleen zwembril, de chloramines van de ogen, houd beschermt. De beste cursus van actie, zodat het water niet verontreinigd is, is in de douche voor het Zwemmen. In 70-90% van de vuildeeltjes worden gespoeld uit het lichaam. Elke bader zou douches in de run-up, zou het chloor in het water is reukarm en minder agressief.

Hamburg-harburg, 25. Juni

Geef een reactie