Met spieren trainen van de hersenen

Älterer Mann beim Hanteltraining
Kan krachttraining ook nuttig zijn om de functies van de hersenen?Een Australische studie heeft aangetoond een onverwachte correlatie tussen het trainen van de spieren en verbetering van cognitieve vaardigheden.

Hoe kun je voorkomen dat je hersenziekten zoals de ziekte van Parkinson en dementie het beste? Met sport en een actieve manier van leven. Fysieke Conditie, in contrast, beschermt tegen hart-en vaatziekten, Diabetes en vele andere ouderdomsziekten. Maar het trainen van de spieren kan ook helpen de hersenen?

Een studie uit Australië heeft nu de eerste bewijs dat krachttraining bevordert niet alleen de spieren, maar ook het functioneren van de hersenen. De universiteit van Sydney, Nieuw-Zuid-Wales, en Adelaide deed een proef met 100 deelnemers in de leeftijd van 55 tot 86, last van een milde cognitieve stoornis.

De onderzoekers, Dr Yorgi Mavros verdeelden de proefpersonen in vier groepen, en had verschillende combinaties van fysieke en cognitieve training methoden in te vullen. Deze bestond uit een gewicht-dragende opleiding (gewichtheffen), brain training, naar de natuur video ‘ s en Placebo-versies van de opleiding methoden (zoals het niet effectief trainen van de spieren).

Hoe meer spieren, hoe beter het gaat naar de hersenen

Van de deelnemers behoorde tot de opleiding plan power sports, voltooid oefeningen over een periode van zes maanden, twee keer per week Gewicht. U moet gebruik maken van uw draagkracht, respectievelijk 80 procent. Bij de eerste training succes in de spier training liet zien, steeg het aantal van de Gewichten voor het verkrijgen van de intensiteit van 80% van de laadcapaciteit.

Na de voltooiing van de opleiding combinaties, de onderwerpen van de cognitieve Tests, met inbegrip van de zogenaamde Adas-Cog (Alzheimer ‘ s Disease Assessment Scale-Cognitie) voltooide erkende het risico op en het beloop van de ziekte van Alzheimer.

Er werd aangetoond dat de proefpersonen, de sterkte opleiding had afgerond, in tegenstelling tot de andere drie groepen, de beste resultaten in de puzzel taken, en de Adas-Cog Test. Ook de hersenen volume van de Kraft sports group was toegenomen. Het positieve effect van sport op de cognitieve vaardigheden werd gehandhaafd voor maximaal twaalf maanden na de poging. Wat we gevonden in ons Experiment is dat verbeteringen in cognitieve functies zijn rechtstreeks verbonden met het verbeteren van de spierkracht, legt studieleider Yorgi Mavros. Hoe meer de proefpersonen werden, hoe groter het Voordeel voor hun hersenen.

Ook in de leeftijd meer in de sport

Mavros en zijn Team zijn ervan overtuigd dat een aanpassing van de levensstijl op oudere leeftijd kan effectief te beschermen tegen dementie ziekten. Hoe meer we kunnen mensen om weerstand opleiding doen, zoals gewichtheffen, hoe meer kans dat de mogelijkheid van een gezonde veroudering van de bevolking, zegt Mavros. Het is echter van belang, het sport-programma op de juiste manier. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de Opleiding is uitgevoerd regelmatig, en minstens twee keer per week op een hoge intensiteit om spiergroei te maximaliseren. Dus, voor een maximaal Voordeel voor de hersenen.

Met een geschat aantal van 135 miljoen dementie Patiënten in het jaar 2015 is een stijgende rente in de therapeutische opties, en de preventie van de aandoening van de hersenen. De Australische onderzoekers willen nu onderzoeken in de volgende stap, wat is de verbinding tussen de spieren en de hersenen groei en cognitieve prestaties in het Detail. Dus de optimale manier kan worden gevonden om te profiteren van de positieve effecten van de kracht van sport op de hersenen als een therapie voor de ziekte van Alzheimer

Geef een reactie