Menthol verbetert neuropathische pijn bij patiënten met kanker

Menthol lindert Nervenschmerzen
Een studie van de Universiteit van Edinburgh toonden aan dat Aanvoelt op de huid neuropathische pijn neuropathische pijn komt vaker voor in de groei van de tumor. Nu hebben onderzoekers ontdekt dat Menthol pijn op de huid in de getroffen gebieden bijna te onderdrukken. De resultaten.

De pijn die optreden als gevolg van een ziekte kanker kan verschillende oorzaken hebben en verschillende voice – afhankelijk van welk Orgaan of weefsel van de Tumor groeit. De meest voorkomende zijn onder andere pijn, die direct worden veroorzaakt door de Tumor, van pijn zenuwen (zogenaamde neuropathische pijn). Ze worden veroorzaakt wanneer afzonderlijke zenuwen, de hersenen of het ruggenmerg worden beschadigd. Druk als gevolg van zwelling, ontsteking, en de Ingroei van tumor cellen in het zenuwweefsel kan de reden zijn. Neuropathische pijn kan ook een gevolg van Chemo – of straling therapieën. Pijn als direct gevolg van de Tumor, vertegenwoordigt meer dan de helft van de gevallen is de focus van de te behandelen klachten.

Studie over het effect van de Menthol op de zenuw pijn

Op de huid toegepast Menthol vermindert de chemotherapie-geïnduceerde neuropathische pijn (CIPN) en litteken-gerelateerde pijn bij patiënten met kanker. Dit was een cancer research centrum, de Universiteit van Edinburgh, de studie heeft uitgevoerd. In deze 51 patiënten met kanker (20-89 jaar), zijn littekens, waarvan 35 met chemotherapie geïnduceerde perifere neuropathie (CIPN) en 10 met pijn, opgenomen. De patiënten werden verdeeld over een periode van zes weken, twee Keer per dag voor een één procent Menthol-bevattende crème gelijkmatig op de pijnlijke gebieden van de huid. Van de 38 patiënten, kunnen de gegevens worden geëvalueerd. In 82 procent van de gevallen, de pijn aanzienlijk verbeterd. Ook in het geval van de onderzochte psychologische factoren (stemming, pessimisme) en de fysieke functies (vermogen om te lopen, reacties op fysieke stimuli) toonde een duidelijke verbetering

Effecten van Menthol

Reeds de kleinste hoeveelheden van Menthol van spontaan een gevoel van koude op de huid. Deze koude sensatie veroorzaakt door de stimulatie van koude-receptoren, is de reden voor de pijnstillende effecten van Menthol. De receptoren een Signaal naar het ruggenmerg, dat remt de transmissie van pijn. Veel van die remmende signalen samen komen genoeg, stopte de transmissie van pijn op hun weg naar de hersenen. Het resultaat: de geregistreerde alleen koud, maar geen pijn.

Geef een reactie