Menopauze-oorzaken liggen in de hormonen

De menopauze hebben duidelijke oorzaken: De leeftijd en de hormonen. Met toenemende leeftijd, de conceptie vermindert met elke vrouw haar bereidheid.

Wechseljahre: Wann sie einsetzen, ist erblich bedingt und bei Müttern und Töchtern meistens im gleichen Alter

Menopauze: wanneer het te gebruiken is erfelijk is – in het geval van moeders en dochters, vaak in dezelfde leeftijd

Dit is heel natuurlijk. Dus de stock van eicellen, of hun voorloper is verlaagd in de loop van het leven, cellen (eicel in de vroege stadia of follikels) in de eierstokken.

Oestrogenen invloed op de menstruele cyclus

De eierstokken (Ovare) niet alleen de plaats waar de eieren Rijpen en in de eileider pass (ovulatie). Ze produceren ook belangrijk geslachtshormonen zoals Oestrogenen, Progestagenen, en androgenen. Afhankelijk van de fase van het leven van een vrouw, er zijn typische hormoon-mengsels. Van vruchtbare leeftijd, veel van de circulerende Oestrogenen in het lichaam, verwant is. Ze treden op, onder andere, op het baarmoederslijmvlies, de huid, de botten, en nog veel meer. In Combinatie met progesteron, LH en FSH en de Oestrogenen invloed op de menstruele cyclus.

De menopauze veroorzaakt hormonale veranderingen

  • Minder Oestrogenen circuleren in het bloed.
  • Progesteron daalt tot een lage concentratie
  • Meer FSH (follikel stimulerend hormoon) wordt vrijgegeven.
  • Het LH (Luteïniserend hormoon) niveau, op een gemiddeld, bijna constant niveau.

In de loop van de vergrijzing (vanaf 30 jaar) het verminderen van de grootte van de eierstokken. De hormonale productie van Oestrogenen en progesteron. Hormonen zoals FSH en LH worden geproduceerd in de hersenen (hypofyse / hypofyse), echter toegenomen. In de overgangsfase van reproductieve leeftijd in de Menopauze de menopauze – wordt niet gebruikt door het lichaam om de nieuwe hormonale Situatie. Opvliegers en andere symptomen van de menopauze. Zij zijn tekenen dat het metabolisme is veranderd.

Geef een reactie