Mazelen: een gevaarlijke ziekte – Roald Dahl

Roald Dahl verarbeitete in einem offenen Brief den Masern-Tod seiner Tochter
Roald Dahl ‘ s dochter Olivia is overleden in 1962, in de leeftijd van het kind – een mazelen-encefalitis. In een ontroerende brief aan de schrijver van beroep, 24 jaar later, tegenstanders, de kinderen tegen de mazelen, en dus het lot van zijn dochter te houden van de wereldwijd bekende kinderboek auteur Roald Dahl verwerkt in een open brief over de dood van zijn zeven-jaar-oude dochter, Olivia, overleden aan mazelen encefalitis. Hij hoopte, dat haar veel te vroege dood serveert andere ouders, als een herinnering. Ook, bijna twee en een half jaar later, is er een harde kern van Impfgegnern, die weigeren ieder soort van immunisatie. De waarschuwing tegen de dodelijke ziekte mazelen, we gaan brief aan Roald Dahls.

Het meest trieste verhaal van Roald Dahl heeft geschreven

Als mijn oudste dochter Olivia gecontracteerde mazelen, ze was zeven jaar oud. Terwijl de ziekte nam haar schijnbaar normale cursus, lees ik haar vaak in bed en denk niet al te ongerust. Op een Ochtend, als ze al aan de beterende hand, ik zat op haar bed en liet haar zien hoe de vorm van kleine dieren uit de gekleurde pijpenragers, maar welke vormen zou dan zelf, ik merkte dat haar vingers het werk waren in overeenstemming met uw gedachten, en u bracht niets.

Voel je Je niet goed? Vroeg ik haar.
Ik ben zo moe, antwoordde ze.

In het volgende uur, ze was niet meer bij bewustzijn. Twaalf uur later was ze dood. Uw mazelen omgezet in een gruwelijke mazelen encefalitis en er was niets wat ze kon doen om de Artsen voor hen om uw leven te redden. Dat was in 1962; echter, zelfs nu, 24 jaar later, kan niet de Artsen doen veel, als de mazelen ziekte van een kind leidt tot fatale reacties, hetzelfde wat mijn kleine Olivia is overleden.

En toch, de ouders van vandaag hebben de mogelijkheid om iets te doen voor hun kinderen om te voorkomen dat deze tragedies. U kunt eisen dat uw kinderen worden ingeënt tegen de mazelen. In 1962 hadden we deze Optie voor Olivia, omdat er nog steeds geen vaccin tegen mazelen is gratis beschikbaar. Vandaag, echter, veilig en goed getolereerd vaccins op de markt zijn en u te vragen als huisarts, naar de vaccinatie van de kinderen.

Mazelen niet een onschuldige kinderziekten

Het uitzicht, de mazelen waren een gevaarlijke ziekte, is niet verspreid erg ver. Maar geloof me, de mazelen is geen onschuldige kinderziekten. In mijn mening, ouders die weigeren hun kinderen vaccinaties in gevaar brengen van de levens van hun kinderen massaal. In Amerika, waar de vaccinatie tegen mazelen is verplicht, er zijn geen mazelen, net als de pokken – bijna. Hier in het verenigd koninkrijk, waar er veel Impfverweigerer onder de ouders die niet vaccineren van hun kinderen – uit onwetendheid of koppigheid, of angst zijn geregistreerd jaarlijks honderdduizenden gevallen van de ziekte.

Roald Dahl und Patricia Neal, 1954

De bekende schrijver, en zijn eerste vrouw, de Hollywood-actrice Patricia Neal, in 1954. De twee van hen hadden naast Olivia, vier kinderen samen

Meer dan tienduizend van zal hebben om te vechten met de ene of de andere soort complicaties. Minstens tienduizenden Patiënten zal ontwikkelen oor-of longontsteking. Over 20 zal sterven.

LAAT DE RUSTIGE EERSTE TAS.

Per jaar sterven in het verenigd koninkrijk rond de 20 kinderen met mazelen. Hoe ziet het eruit in contrast met de risico ‘ s van vaccinatie voor onze kinderen? Deze zijn vrijwel non-existent. U kunt denken aan, alsjeblieft. In een wijk met een bevolking van ongeveer 300.000, slechts één van de geïmmuniseerd kinderen last heeft van al het 250 jaar impfbedingt ernstige complicaties van mazelen vaccin! De Kans is dus ongeveer één op een Miljoen. Ik denk dat de kans dat uw kind stikken in een stuk chocolade, een ziekte is het hoger, dan in de mazelen vaccinatie serieus.

Voor een vaccinatie, het is nooit te laat

Wat in de wereld zich zo druk om? Het is bijna als een misdaad, als u het ermee eens om hun kinderen te laten vaccineren. In het ideale geval je de toegediende vaccinatie van ongeveer 13 maanden, maar het is nooit te laat. Alle kinderen die niet zijn ingeënt door de school vermelding tegen mazelen moeten vragen hun ouders te verlaten zo snel mogelijk te laten vaccineren.

Ik heb gewijd twee van mijn boeken naar mijn dochter Olivia, de eerste was ‘James and the giant peach’. Zoals ik schreef, leefde het. De tweede, ‘Sophie en de reus’, zet ik op haar post-mortem, na de mazelen overleden. Leest u deze namen aan het begin van beide boeken. En ik weet hoe graag je dat ook zou blij zijn als ze wist dat haar dood werd het helpt bij het besparen van andere kinderen van een deel van de ziekten en de bijbehorende Sterven.

***********************************************

Vertaald uit het engels door Frieda Freiberg
Geschreven in 1986 voor een brochure voor de Sandwell gezondheidsdienst (nu Sandwell en het Westen van Birmingham Hospitals NHS Trust)

In memoriam-Olivia Twintig Dahl (née. Op 20 April 1955 – gest. 17 November 1962)

Overzicht van vaccinatie aanbevelingen in Europa, MMR (mazelen, Bof, rode hond)

Bron: EUVAC.NET

Over de auteur Roald Dahl

In 1916 in Zuid-Wales geboren Roald Dahl was een Britse schrijver. Onder zijn Repertoire van verhalen, vaak verrassend, en een zwarte en macabere Humor te onderscheiden van de romans en korte. Als vader van vijf kinderen, de auteur wist precies wat fascineert jonge lezers. Zijn verhalen voor de kleintjes vloeit voornamelijk voort uit de sprookjes, waarin hij vertelde aan zijn kinderen in de avond in bed. Vandaag het boek van de auteurs, Roald Dahl ‘ s meest populaire kinderen in de wereld en zijn boeken zijn vertaald in 34 talen. Tot zijn bekendste kinderboeken van Charlie and the chocolate factory, Mathilde en de heksen. In 1990, Dahl geleerd dat hij leed aan leukemie. Hij stierf in hetzelfde jaar, in zijn huis in Great Missenden, in de kring van zijn familie.

Geef een reactie