Matthias Sammer – hij had een tia (transient ischemic attack?

Matthias Sammer
Sport Bestuur Matthias Sammer onderbroken voor een aantal tijd – reden, een bloedsomloop stoornis in de hersenen, de zogenaamde transient ischaemic attack (TIA)is Waarschijnlijk te wijten aan een zogenaamde transient ischaemic attack onderbreken moet de sport Raad van FC Bayern München voor een bepaalde tijd. Wat is er achter de Mini-beroerte’? De praktijk Vita geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

Wat is een tia (transient ischemic attack?

Als reden voor Matthias Sammers de tijdelijke intrekking van de sport shop ga naar de club, een zogenaamde kleine bloedsomloop stoornis van de hersenen. Maar wat betekent dat eigenlijk?

In het geval van een stoornis in de bloedsomloop in de hersenen, het lichaam is onvoldoende voorzien van zuurstof. Oorzaak van een bloedstolsel dat de stekkers van een klein bloedvat in de hersenen of een die gaat naar de hersenen, meestal. Stopt deze blokkade alleen op de korte termijn (maximaal 24 uur) en verdwijnt vanzelf – zoals in het geval van Matthias Sammer –, praat met een arts als een transient ischemic attack (TIA), Mini-beroerte’ genoemd. De bloedtoevoer wordt onderbroken, dit is een beroerte.

Ook, als een TIA is niet zo gevaarlijk als hun big brother een beroerte, wordt het beschouwd als een medisch noodgeval en moet serieus worden genomen. Omdat vaak, een transient ischaemic attack, een voorloper van een echte beroerte is: deskundigen schatten dat ongeveer 40 procent van de patiënten met een beroerte had een TIA.

Hoe is een transient ischaemic attack?

In principe zijn de symptomen van een tijdelijke verschillen niet in ischemische aanval van die van een beroerte – het enige verschil is dat je voorbij. Mogelijke symptomen zijn van tijdelijke blindheid aan één oog, gevoelloosheid of verlamming in een helft van het gezicht, een been of een Hand-of korte-termijn taalstoornissen.

In het geval van deze symptomen, een ambulance moet worden gebeld, zelfs als de symptomen verdwenen zijn, terug over. In het ziekenhuis worden de patiënten gevolgd na een TIA voor een minimum van 24 uur. Meestal krijg je een bloed antistollingsmiddel om het bloed te voorkomen dat stolsels.

Welke risicofactoren zijn er?

De risicofactoren voor een transient ischaemic attack Kamers zijn hetzelfde als voor een beroerte: onderliggende ziekten zoals hypertensie, atherosclerose, Diabetes, en boezemfibrilleren, maar ook Obesitas en Stress. Voor degenen die Getroffen zijn, is het bijzonder belangrijk te weten wat de oorzaken zijn, nog verder te kunnen aanvallen, en misschien zelfs preventie van beroerte.

De meeste van deze risicofactoren zijn kans om te spelen in het geval van de voormalige prestaties van de atleet Matthias Sammer heeft geen rol. Een mogelijke trigger voor zijn aanval, echter, kan het tijd – en stress-intensieve Taak.

Maar er is een andere factor die mogelijk de oorzaak van de TIA in het geval van Sammer: Vooral in het geval van jongere Slachtoffers (onder 55 jaar) kan worden toegeschreven aan het incident in ongeveer een derde van de gevallen geen duidelijke oorzaak, zoals een atherosclerose of stoornissen in de bloedsomloop. Ongeveer de helft van deze patiënten, de zogenaamde Permanente Foramen ovale (PFO). In deze hartafwijking, de verbinding tussen de twee Atria sluit niet bij de geboorte, zoals het meestal in de pasgeborene heeft. Vooral voor niets en leven van de klacht – de hartafwijking van invloed op ongeveer 25 procent van de mensen. Echter, in zeldzame gevallen, de kloof in het hart, is zo groot, dat het kan leiden tot een TIA en een beroerte.

Waarom trekken Matthias Sammer nu?

In de periode na een transient ischaemic attack, het risico van een echte beroerte is bijzonder hoog. Volgens de gegevens van de duitse hartstichting, het komt in ongeveer tien tot 15 procent van degenen die Getroffen zijn in de eerste drie maanden na de TIA een beroerte, de helft van hen binnen de eerste 48 uur. Sinds Stress is een mogelijke risicofactor, vooral in een stressvolle Baan zoals die van Matthias Sammer het behoud in de eerste periode na de TIA is van essentieel belang.

Hamburg-harburg, 26

Geef een reactie