Malaria door vaccinatie?

Kind wird geimpft
Na vier jaar, aan de gevolgen van Malaria is niet verdwenen-vaccin geheel, een nieuwe studie zorgde voor een vaccinatie met ‘ s werelds eerste vaccin tegen malaria, de ziekte voor een lange tijd – dit is het resultaat van een nieuwe studie. In plaats daarvan, de zogenaamde Rebound-effect treedt vaak op. De praktijk Vita legt uit wat er achter het.

Het was een Sensatie: Na decennia van onderzoek kunnen worden getest in 2009, ten slotte, de eerste vaccin tegen Malaria bij de mens. De agent genaamd RTS,S is gebaseerd op een oppervlakte-eiwit dat wordt overgebracht door muggen en Malaria kunnen veroorzaken. Door middel van vaccinatie is het immuunsysteem in staat moeten zijn om te bouwen tot een passende verdediging mechanismen. Nu, zeven jaar later, was getrokken om de eerste conclusie voor de lange-termijn effect van de vaccinatie. De resultaten van de studie zijn ontnuchterend: Hoewel vaccinatie met RTS kan voorkomen dat u,S Malaria voor vier jaar, dan is het risico van een ziekte verhoogt, maar in vergelijking met niet-gevaccineerde patiënten.

Het Rebound-effect: De ziekte komt later

Globaal, is het getest in Zuid-Afrika werden toegediend-Afrikaanse kinderen in het jaar 2009, drie doses van het vaccin. De onderzoekers hopen op een volledige immunisatie. In feite,de werkzaamheid van het RTS, S, maar van jaar tot jaar en was, na vier jaar meestal geheel verdwenen zijn. Het risico om Malaria te krijgen, vervolgens verhoogd door sprongen en grenzen: een Totaal van 43,5 procent van de behandelde kinderen waren vanaf het vijfde jaar na de vaccinatie en Malaria. Onderzoekers verwijzen naar het fenomeen als een Rebound (rebound) effect. De Malaria-uitbraak was niet verhinderd wordt door RTS,S, maar het was slechts uitgesteld in de tijd voor de hoogste kwetsbaarheid. De resultaten van de studie werden gepubliceerd in de New England Journal of Medicine.

Minder risico ‘ s met hogere doses?

De effectiviteit van het vaccin verdwijnt na verloop van tijd, het was al na de eerste twee jaar is te verwachten. Om te verhogen van de bescherming, het was aanbevolen, dus, tijdens de duur van de studie om de dosering te verhogen tot vier. Het Probleem: de Mogelijke lange termijn bijwerkingen van het vaccin zijn nog niet voldoende onderzocht. En het is niet duidelijk of het Rebound-effect kan voorkomen worden door de administratie van vier doses.

Een andere vraag die niet beantwoord kan worden door de onderzoekers, is de vraag of de leeftijd van invloed op de Ernst van een latere infectie. Het maakt een verschil of een kind krijgt vroeg Malaria, of de infectie wordt verplaatst door een vaccinatie? De waarheid is dat we niet precies weten, zei Phillip Bejon, Epidomologe van de KEMRI-Wellcome Trust Research Program in Kenia, waar de studie werd uitgevoerd.

Aanbeveling voor vaccinatie is ingetrokken

Al in het najaar van 2015, een team van deskundigen in het kader van een panel van de World Health organization kwam samen over het onderwerp van immunisatie. Door de verzwakking van het RTS,S en de toename van de vereiste dosis, de deskundigen bevelen niet langer het gebruik van het vaccin langer. Hij moet alleen meer onderzoek naar de effectiviteit en mogelijke bijwerkingen.

Hamburg-harburg, 30. Juni

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie