Lymfe Blokkade (Lymfoedeem)

Een lymfatische congestie in het Vervoer van lymfevocht in de lymfe is verstoord schepen. Overtollige Weefsel vloeistof die wordt verzameld meestal via het lymfesysteem afgevoerd naar de bloedsomloop, bouwt en, in plaats daarvan, in toenemende mate, in de lymfevaten en de omliggende weefsels. Dit zorgt voor een veel zwelling, een arts bellen als lymfoedeem.

Wat is een Lymfe blokkade (lymfoedeem)?

Wanneer het lymfatische congestie wordt verstoord, om diverse redenen, de uitstroom van lymfevocht in het lymfestelsel. Het lymfatische systeem is naast het bloedvat systeem is de tweede functie van de bloedsomloop van het lichaam. Het bestaat uit een complex netwerk van lymfevaten, lymfeklieren en lymfoïde organen, wordt het gehele lichaam. De lymfevaten verenigen vormen steeds dikker wordende lymfevaten, die uiteindelijk leeg in het gebied van het hart in de bloedcirculatie.

Lymphdrainage reguliert Lymphstau

Lymfedrainage ondersteunt de doorstroming van lymfevocht

Ons hart schijven dag-tot-dag voor de aanvoer van het bloed door ons lichaam, is het voldoende met de zuurstof en de verschillende voedingsstoffen. In kleine hoeveelheden steeds vocht uit de bloedvaten in het omliggende weefsel en het verzamelen van weefsel. Het lymfestelsel is een drainage-systeem vergelijkbaar met dat die verzamelt in dit weefsel. Op hun weg door het lymfevat systeem, de zogenaamde lymfe gezuiverd wordt in de lymfeklieren in beslag, en celresten, stoffen en pathogenen verwijderd zijn voordat u terugkeert in de regio van het hart in de bloedcirculatie.

Artsen onderscheiden twee soorten lymfoedeem

Een lymfatische congestie treedt op wanneer de stroom van lymfe wordt onderbroken in de lymfe-vasculaire systeem. De Lymfe kunnen vervolgens worden afgevoerd en hoopt zich op in plaats van steeds in de lymfevaten en in het omringende weefsel. Het getroffen lichaamsdeel zwelt door de ophoping van vocht. Deze zwelling wijst een arts als een lymfoedeem. Het lymfoedeem treedt meestal op in de ledematen, vooral de benen, en is meestal niet pijnlijk. Afhankelijk van wat de oorzaak is van het lymfatische congestie, verschillende Artsen, twee soorten lymfoedeem:

  • De primaire lymfoedeem is gebaseerd op een aangeboren afwijking in de structuur of in het nummer van lymfevaten. Er zijn te weinig schepen te smal of te breed lymfe, waarbij het Transport van het lymfevocht wordt belemmerd en het gaat om een lymfatische congestie. Primair lymfoedeem is het gevolg van de ongeveer tien procent van de Getroffen erfelijke, in 90 procent van de gevallen ontstaat spontaan.
  • De secundaire lymfoedeem, echter, is niet aangeboren, maar ontwikkelt zich later in het leven als gevolg van een ziekte of letsel waarbij de lymfevaten beschadigd zijn en de lymfatische stroom wordt onderbroken.

Lymfoedeem zijn vrij normaal. Wereldwijd, ongeveer 140 miljoen mensen zijn getroffen. Vrouwen lijden significant vaker van lymfoedeem dan mannen. In Europa, een lymfoedeem voor ongeveer twaalf procent van de vrouwen en bijna twee procent van de mannen. Primair lymfoedeem kan ontwikkelen, vooral bij jonge mensen, meestal degenen die Getroffen zijn in de adolescentie of de jongvolwassenheid, bij lymfatische congestie optreedt voor de eerste keer.

Geef een reactie