Liever dik dan lui

Paar geht spazieren
De formule voor een langere levensduur: 20 minuten lopen per dag. Dit is het gevolg van een recente Britse studie. Gebrek aan lichaamsbeweging is veel gevaarlijker dan Overgewicht, is een grootschalige Britse studie heeft nu aangetoond. Hier kunt u leert een eenvoudig recept van hoe je leven kan verlengen – het maakt niet uit hoeveel je weegt.

Gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot vroegtijdige sterfgevallen door ziekten zoals een hartinfarct of kanker – dit is bekend voor een Lange tijd. Maar toen het gemak gevaarlijk is, en hoeveel beweging is nodig om de levensduur te verlengen? Om uit te vinden, beoordeelde de wetenschappers van de Universiteit van Cambridge gegevens van over er zijn 334,000 Europese mannen en vrouwen over een periode van twaalf jaar.

Naast de medische geschiedenis, ze werden door de grootte, het gewicht, de buik omtrek, en een self-assessment van de lichamelijke activiteit van de onderwerpen. Het resultaat van de evaluatie: Van de vroege sterfgevallen waren twee keer door zo veel op een gebrek aan lichaamsbeweging en Obesitas.

20 minuten het verschil maken

Het grootste verschil in mortaliteit, de studie vond een geleider tussen de groepen van de inactieve en de matig actief aangewezen onderwerpen. Inactieve mannen en vrouwen werden geclassificeerd als de ontwikkeling van een sedentaire activiteit betrokken is in en in hun vrije tijd niet beweegt. Als een matig actief, degenen die tegen waren, en de details te gaan een dag op 20 minuten lopen of een vergelijkbare fysieke activiteit na te streven. In deze groep is het risico van het lijden aan een vroegtijdige dood daalde, in vergelijking tot de niet-actieve groep van maximaal 30 procent. Dit effect was het belangrijk op de grootste in een normaal gewicht, maar ook in zwaarlijvige proefpersonen.

De studie gidsen benadrukken: Zelfs als 20 minuten van de oefening dagelijks het verschil maken, je moet als een minimum bedrag – hoe meer we bewegen, hoe beter we worden beschermd tegen ziekten. Want sport bloedvaten, hart en houdt de gewrichten gezond, botten en spieren sterk. Hij beschermt tegen Diabetes, versterkt het immuunsysteem en verbetert de kansen op genezing van kanker.

Hamburg-harburg, 15. Januari

Geef een reactie