Liefde is het meetbaar?

Verliebtes Paar
Het vallen in liefde kunt voelen voor het lichaam aan als een soort rush van het ware liefde is onmetelijk, zegt een spreuk. Maar is dit waar? In feite kan men meten op de liefde met de hulp van de EEG en Co. Ons lichaam is ronduit gek wanneer we verliefd zijn.

Harten in de ogen, vlinders in de buik en een gevoel als op een roze wolk. In de liefde kan voelen voor de Getroffen als een drug rush. Dit is geen toeval. Immers, de staat van de wereld is in ons lichaam is het mooiste gevoel heel veel aan de hand. We hebben de symptomen worden extra zwaar getroffen patiënten onder het vergrootglas.

De hormonen produceren een staat van intoxicatie

Verliefd zijn is echt een beetje als een drug. Want het brengt een aantal van de hormonen zijn zo in de war, dat geluid voorwaarden zullen worden bereikt. Daarnaast zijn in de liefde maakt je behoorlijk afhankelijk.

In het lichaam, gebeurt het volgende: De zogenaamde ventrale tegmental area in de hersenen grote hoeveelheden van de Neurotransmitter dopamine. Het geluk hormoon bekend als dopamine werkt in het beloningscentrum van de hersenen en geeft de Liefhebbers van een zin als een drug.

Op hetzelfde moment, de waarden van het stresshormoon Noradenalin te stijgen. Dus, de hartslag en de bloeddruk verhogen. Een vergelijkbaar effect wordt ook veroorzaakt door methamfetamine.

Terwijl dopamine en noradrenaline zijn vieren in ons lichaam is een Partij, vermindert de Serotonine-niveaus. Bij normale niveaus van het hormoon zorgt voor een gevoel van controle en vermindert de angst in onzekere situaties. Als het niveau daalt, kunt u de ervaring van een gevoel van verlies van controle, en richt zich op zaken zoals de geliefde – de stabiliteit en de veiligheid beloven. In het ergste geval, obsessies kunnen ontstaan.

De hersenen afgesloten

Blind en dom in de voorkant van de liefde? De schuld van de hersenen.

De prefrontale Cortex, die verantwoordelijk is voor de Vergadering van rationele beslissingen en Beoordelen van situaties wordt afgesloten wanneer in de Liefde. Ook de Amygdala, vastgesteld in de slaapstand. De Amygdala is een onderdeel van het limbisch systeem dat verantwoordelijk is voor emoties, zoals angst, maar ook voor het geheugen en alert. De gevolgen: mensen in Liefde handelen zorgeloos en verdringen de mogelijke risico ‘ s en negatieve ervaringen uit het verleden.

Zonder de romantiek vernietigen: liefde en Lust zijn voor de hersenen niet noodzakelijk Dezelfde is. De gevoelens van invloed zijn op vergelijkbare regio ‘ s in de hersenen, maar toch, neurale aparte reacties. Dus je kunt verliefd op iemand en een tweede Persoon seksueel aangetrokken.

De Oer-instincten ontwaken

Zoals al sinds het begin van de mensheid is ook het geval in de huidige mannelijke hersenen: het uiterlijk van een partner heeft een hoge prioriteit. In het geval van een man in de liefde kon worden aangetoond dat de visuele Cortex tijdens het vallen in liefde is niet al te actief. Bij vrouwen, een ander gebied van de hersenen speelt een belangrijke rol: De Hippocampus, hij is een van de evolutionair oudste structuren van de hersenen en is belangrijk voor de verankering van het geheugen. Er is een argument om vrouwen te herinner me dat vele van de Details van uw vlucht.

Lange tijd koppels bij de gedachte dat hun Partner minder vaak in de Staten van dronkenschap, maar ook in het geval van lange-gehuwde paren, de liefde die nog steeds zorgt voor opmerkelijke symptomen. Zo werd gevonden dat de Regio van de ventrale Pallidums in de hersenen van de Partner is zeer actief. Deze Regio biedt een grotere oxytocine waarden – geluk en binding hormoon – en bezit veel van de zogenaamde Vasopressine-receptoren, die zorgen voor een langdurige gelijktijdige gevoel.

© door wat wordt uitgezonden

Hamburg-harburg, 28. Mei

Geef een reactie