Langer leven door een goede buurt

Nachbarschaft wichtig für Gesundheit
Een goede relatie met de buren van invloed op onze gezondheid zoveel lawaai of vervuiling in ons huis UmfeldFür mannen, het is vooral belangrijk om met zijn buren, daardoor verlengd kunnen worden life – met ONS-Amerikaanse onderzoekers in een recente studie. De praktijk Vita heeft voor u de feiten.

Van medical is al bekend dat mensen met een goed functionerende sociale netwerk van familie en vrienden zijn gelukkiger en gezonder. Nu, onderzoekers aan de Universiteit van Michigan gevonden in een recente studie, de relatie van de buren heeft een directe invloed op onze gezondheid.

Minder hartaanvallen en een langere levensduur

Een goede relatie met onze buren is verminderd volgens de onderzoekers is de kans op een hartaanval met ongeveer 17 procent. Mensen, met je buren, zijn niet alleen gezonder, maar ook een langer leven.

Voor de studie, 5.276 volwassen proefpersonen werden gevolgd sinds 2006. Met name het risico van hart-en vaatstelsel was ziekten. Op hetzelfde moment, de onderzoekers verzamelden gegevens over hoe het de proefpersonen voelden in hun eigen omgeving. In een speciale vragenlijst, zij doen moesten om de twee jaar, gedetailleerde informatie over of u zou met uw buren een geschil, of het helpt in de buurt van elkaar, of de buurman is bekend.

Mannen lijden meer slechte buren

Een totale oppervlakte van 148 onderwerpen geleden tijdens het onderzoek de tijd om een hartaanval te hebben. Mannen werden getroffen, gemiddeld zo ‘ n 20 procent meer dan vrouwen.

De invloed van de neighborly relatie op de gezondheid van de proefpersonen werd bepaald op basis van deze informatie. De reden voor het verhoogde cardiovasculaire risico ‘ s te wijten aan een slechte relatie met de buren, volgens de onderzoekers, in het bijzonder de verdeling van de zogenaamde stress-hormonen, zoals cortisol, dopamine, adrenaline of noradrenaline.

Hamburg, 21. Augustus 2014

Geef een reactie