Lampen snel, alle koelkasten in het blauw?

Blaues Licht in einem Kühlschrank
Blauw LED-licht heeft een antibacteriële werking, een recente studie van Singapore-wetenschappers uit Singapore hebben ontdekt een nieuwe conserveermiddel: blauw LED licht. Maar dat is een blauwe koelkast licht anti-bacteriële werking kan ontvouwen in de best mogelijke manier, een aantal voorwaarden moet worden voldaan.

Blauw LED-licht heeft een antibacterieel effect op voedsel zoals vis en vlees – dit is het resultaat van onderzoekers van de Nationale Universiteit van Singapore in twee studies. In hun serie van experimenten de onderzoekers geplaatst drie pathogenen die regelmatig optreden op voedsel, op grond van een blauw LED-licht: Listeria, E. coli bacterie en Salmonella.

LED licht is antibacterieel

Het resultaat van het eerste onderzoek: Het LED-licht is kiemdodende – de meeste van de werking bij temperaturen tussen de vier en 15 graden Celsius (koelkasten zijn meestal ingesteld op ongeveer zeven graden). De tweede studie toonde aan dat de LED-behoud in een zuur-rijke omgeving is bijzonder effectief. De gesprekken, volgens de wetenschappers, om ervoor te zorgen dat het werkt in zuur-vormende voedingsmiddelen, zoals vlees, vis en worst op de beste.

De verklaring van de onderzoekers voor het antibacteriële effect van blauw licht: bacteriën absorberen licht gevoelige elementen, de blauwe LED-licht vanwege de specifieke licht spectrum is bijzonder goed in dit proces bacteriën worden vernietigd. Studieleider Professor Yuk Hyun-Gyun: onze twee studies wijzen op het potentieel van blauwe LED-verlichting te behouden zuur voedsel in combinatie met koele temperaturen zonder chemische behandeling. De wetenschappers hopen in staat zijn om uw lessen te maken koelsystemen meer effectief in de toekomst. Bijvoorbeeld snel alle koelkasten kunnen worden uitgerust met blauwe conserveermiddel lichten.

Hamburg-harburg, 12. Augustus

Geef een reactie