Laboratorium waarden correct interpreteren

Arzt erklärt Patientin Laborwerte
Trombocyten, erytrocyten, cholesterol: vragen die je hebt, als u in uw laboratorium, komen over de waarden in het bloed zijn een beetje onduidelijk, onderzoek, zijn vaak neemt veel van de waarden die wij begrijpen het tenminste echt. Je leert hier de belangrijkste waarden in het bloed.

Sommige deficiëntie Staten en ziekten kunnen worden gezien extern: Die last heeft van bloedarmoede is vaak bleek, verhoogd cholesterol, de zogenaamde Xanthelasmas kunnen wijzen op waarden. Maar het meeste is nog van het bloed. Kleur, vorm en textuur van de bloedcellen, geven aanwijzingen voor ziekten. Daarnaast metabole aandoeningen kunnen worden gedetecteerd, bijvoorbeeld door te kijken, wat zijn vetzuren in het bloed.

Erytrocyten

Dus, de rode bloedcellen heet. Hun aantal wordt bepaald in elk van bloed. Hoge waarden duiden op Stress of chronische hart-long-en vaatziekten, lage, onder andere, aan ijzertekort. Wordt gemeten als het aantal per micro-liter (µl). Referentie-waarde: 4.3-5,2 miljoen/µl.

Leukocyten

De witte bloedcellen patrouille door het hele lichaam en bestrijding van bacteriën of virussen. Hoge waarden duiden op een bacteriële infectie. Wordt gemeten als het aantal per micro-liter (µl). Referentie-waarde: 4.000 tot 10.000 u/µl.

Bloedplaatjes

Het aantal bloedplaatjes is bepaald in elk van bloed. Zij ondersteunen de bloedstolling. Tegen sterk gereduceerde waarden, interne bloedingen bedreigend. Verhoogde niveaus verhogen van de DVT-risico. Wordt gemeten als het aantal per micro-liter (µl). Referentie-waarde: 150.000 tot 400.000/µl.

Cholesterol

Het vetgehalte in het bloed, de risico ‘ s voor hart-Systeem schatten. Het risico van de verharding van de slagaders verhoogt, bijvoorbeeld met een verhoogd totaal cholesterol waarde. Verhoogd cholesterol, ziet u de waarden soms zelfs: afzettingen van cholesterol op de oogleden, de Xanthelasma, kan een indicatie zijn voor een verhoogde waarden. Wordt gemeten in milligram (mg) per deciliter (dl). Referentie-waarde: minder dan 240 mg/dl.

Triglyceriden

Vergelijkbaar met de cholesterol is specifieke vetten. Zij leveren de brandstof uit de cellen halen hun energie. Hoge waarden, in het bijzonder in verband met de slechte cholesterol gevaarlijk zijn voor hart en bloedvaten. Op een Overactieve schildklier. Wordt gemeten in milligram (mg) per deciliter (dl) referentie-waarde: 150 tot 200 mg/dl.

Glucose

De bloedsuikerspiegel stijgt in Diabetes en ziekten van de lever en de nieren. In het geval van maag-en darmziekten, hij valt. In het geval van sterk verhoogde niveaus van glucose is aantoonbaar in de urine. Wordt gemeten in milligram (mg) per deciliter (dl) referentie-waarde: 60 tot 99 mg/dl.

Urinezuur

Het treedt op in het Metaboliseren van dierlijk voedsel. De concentratie in het bloed is afhankelijk van de leeftijd, en de nieren en Darmfukiton. Een hogere waarde is een risico voor hart, nieren en gewrichten (jicht). Nul diëten laat het urinezuur uit te stijgen. Wordt gemeten in milligram (mg) per deciliter (dl). Referentie-waarde: 2,5 5,9 mg/dl.

Geef een reactie