Kunt u verwijderen met Xenon, traumatische herinneringen?

Xenon kann traumatische Erinnerungen löschen
Negatieve herinneringen kunnen binnenkort van de afgelopen angehörenOb de betrokkenheid bij een auto-ongeluk, het verdriet na het overlijden van een dierbare of het gevoel dat een slachtoffer van een geweldsmisdrijf – er zijn veel traumatische ervaringen die er de oorzaak van dat een man, de beklijvende herinneringen. De Harvard-onderzoekers nu gebruik maken van een kwetsbaarheid in het geheugen van het systeem van de hersenen en duidelijke psychologische verwondingen. De praktijk Vita heeft voor u de feiten.

Mensen met post-traumatische stress-stoornis worden vaak behandeld in de psychotherapie. Het Probleem is dat Een dergelijke therapie duurt vele jaren. Onderzoekers zijn op zoek naar zo koortsachtig na een medische ingreep, met de traumatische herinneringen direct verwijderd is, of op zijn minst kan worden gewijzigd.

Pijnlijke herinneringen verdwijnen

En in feite, onderzoekers aan de Harvard Medical School nu het verslag in een recente studie, een therapie die kan exact dat te doen. Met behulp van de in de geneeskunde wordt het gebruikt – anesthetische gassen Xenon, we kunnen traumatische herinneringen vervagen, zegt de studie, de auteur, Professor Edward G. Meloni.

Xenon geblokkeerd in de hersenen, de zogenaamde NMDA-receptoren – ion-zenders, die uitzenden in de membranen van zenuwcellen in bepaalde informatie – die zijn betrokken bij het geheugen van de vorming en de link tussen herinneringen en emoties (zoals angst). Volgens de onderzoekers van een ‘ single point of contact van de NMDA-receptoren dat met het inerte gas is al voldoende zijn om te remmen angst voor reacties op traumatische gebeurtenissen gedurende ongeveer twee weken.

De angst vergeten

Voor de studie voorwaarde is dat de onderzoekers de muizen waren, zodat ze reageerde op een licht puls van de huidige angstig. De muizen werden net na de angstaanjagende gebeurtenis van een lage en totaal onschadelijk zijn blootgesteld aan xenon dosis, was ingetrokken, airconditioning onmiddellijk. Het was zo, legt Professor Meloni, als de muizen plotseling vergeet niet dat je bang voor moet zijn.

Mogelijk is dit een opvallend effect is te wijten aan een zwak punt in het geheugen proces van de hersenen: De zogenaamde stabilisatie van de herinneringen. Achtergrond van het feit dat onze hersenen een geheugen altijd dezelfde, ongeacht of u hebt gemaakt (de ervaring) of opgehaald (de) Herinneren. In beide gevallen, een herinnering uit een wetenschappelijk oogpunt wordt beschouwd als stabiel en kan niet worden beïnvloed. Voor of na een stabiel geheugen– principe, als je niet denkt dat slechts de herinnering – het wordt beschouwd als instabiel en kan – zoals door Xenon geremd of zelfs volledig verwijderd.

Hamburg-harburg, 29. Augustus 2014

Geef een reactie