Kinderen leukemie: om hunter cellen zijn de nieuwe hoop tegen kanker?

Bei neun von zehn Kindern, die an besonders aggressiven Leukämie-Formen leiden, zeigt eine neue T-Zellentherapie Wirkung
Negen van de tien kinderen heeft last van een bijzonder agressief leukemie-vormen, wordt een nieuwe T-cel therapie Effect van de geneeskunde hebben gepresenteerd in een recente studie, een nieuwe methode die het heeft getoond groot succes in de behandeling van de zogenaamde acute lymfatische leukemie (ALL) bij kinderen. ALL is de meest voorkomende en één van de meest agressieve vormen van kanker, die voornamelijk voorkomt bij kinderen.

Voor de pilot-studie van de Universiteit van Pennsylvania, 39 kinderen met een zogenaamde hoog-risico ALLE conventionele methoden van behandeling geen effect hebben hier een speciale cel-therapie behandeling.

De jonge proefpersonen werden aangenomen te worden toegediend genetisch gemanipuleerde T-cellen (CTL019 cellen), die elk is aan uw ontvanger genetisch-gepersonaliseerde – dus geen ander deel van het lichaam.

Hunter-cellen op de kanker release

Door dit zogenaamde hunter cellen had geprogrammeerd in het immuunsysteem van de kinderen is helemaal nieuw, de onderzoekers verklaren. De afgenomen cellen werden gemanipuleerd, zodanig dat lymfocyten reageren alleen tot B -. Deze – voor de vorming van antistoffen, verantwoordelijk B-cellen worden beschouwd als de trigger voor bepaalde vormen van Leukemie (bijv., AL) en zal worden vernietigd door de speciaal opgeleide hunter cellen.

Een bijzonder voordeel van de nieuwe methode is, volgens de onderzoekers, de genetisch gemodificeerde CTL019-kanker-te vermenigvuldigen jager in het lichaam van de kleine patiënt is heel normaal en zelfs na de eerste behandeling een gedeelte van het lichaamseigen afweersysteem in de bloedsomloop. Als een resultaat, deze gepersonaliseerde T-cel therapie is niet alleen geschikt voor behandeling maar ook voor preventie van ALLES.

De therapie blijkt het effect

De nu gepubliceerde gegevens uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 36 kinderen (92 procent) op de T-cel therapie reageerde met een volledige immuunrespons – wat betekent dat ze werden een maand na de behandeling, vanuit medisch oogpunt, vrij van kanker. In tien van de 36 kinderen, ALLE brak uit, echter na een paar maanden weer. De resterende studie deelnemers leven sinds de behandeling met de T-cellen zonder recidief leukemie.

Hamburg-harburg, 11. December 2014

Geef een reactie