Kikkererwten tegen Jojo-effect

Kichererbsen
Peulvruchten zoals kikkererwten helpen houden van het gewicht, blijkt uit een recente canadese studie, kikkererwten, bonen en Co zijn gezonde bronnen van Eiwitten en helpen u bij het verliezen van gewicht, zoals het nu is, een canadese studie toont. Waarom peulvruchten zijn ook gezond.

Peulvruchten zijn gezond – de artsen weten al voor een Lange tijd. Het Team onder leiding van Dr. Russell de Souza op de Li Ka Shing Kennis Instituut van St Michael ‘ s Hospital in Toronto, onderzocht in een recente meta-analyse, of erwten, linzen en bonen ook u helpen gewicht te verliezen.

De onderzoekers beoordeeld op 21 studies, waarbij een totaal van 940 mannen en vrouwen hadden deelgenomen. Ze geanalyseerd wat het effect had op het gewicht van de proefpersonen, als zij namen zes weken van een dagelijkse Portie peulvruchten (bonen, erwten, kikkererwten of linzen). Gedurende deze tijd, de deelnemers aan het onderzoek veranderd er niets anders in je leven-stijl. Na de periode van zes weken, een lichte daling in gewicht van ongeveer 340 gram, blijkt uit de onderwerpen.

Hoewel het verlies van het gewicht is laag, zoals blijkt uit onze bevindingen dat de consumptie van peulvruchten kan helpen in de voeding, terwijl het verliezen van gewicht en – nog belangrijker – het zou kunnen voorkomen dat verhoogt weer achteraf, zegt studieleider Dr. de Souza in een persbericht.

Hoe om te helpen om peulvruchten in het verliezen van gewicht?

In 2014, het Team had aangetoond in een meta-studie is dat een dieet met een Deel van de stijgingen peulvruchten per dag, het gevoel van verzadiging, of 31 procent, vergeleken met een gelijkwaardige dieet zonder peulvruchten. De conclusie van de onderzoekers: Wie ontvangt peulvruchten in hun dagelijkse voeding, minder Honger en minder totale calorieën.

Peulvruchten hebben een lage zogenaamde Glycemische Index (GI). Dit beschrijft de effecten van de koolhydraten in het voedsel op de bloedsuikerspiegel. Hoe hoger de GI, hoe sterker de bloedsuikerspiegel. De GI is laag, de suiker langzaam in de bloedstroom. Het resultaat: je voelt Je voller langer.

Peulvruchten lager cholesterol

Ook een Team van het St. Michael ‘ s hospital, ontdekte 2014 in een studie dat een Deel (ongeveer 130 gram) groenten per dag, het niveau van de slechte LDL-cholesterol door vijf procent lager.

2016 – het jaar van de peulvruchten

De Verenigde Naties (VN) uitgeroepen tot 2016 (het jaar van de bonen, linzen, kikkererwten en co. Omdat ze zijn goedkoop, milieuvriendelijk en gezond: u veel voedingsvezels voor een gezonde dikke darm, zegt Gisela Olias door het duitse Instituut voor voedingsonderzoek. Door de manier: ingeblikte producten niet bevatten minder voedingsstoffen dan de home-gekookte peulvruchten.

Hamburg-harburg, 31. Maart

Geef een reactie