Kan stoppen met een Eiwit-rem longkanker?

Joe Cocker starb im Alter von 70 Jahren an den Folgen von Lungenkrebs
Joe Cocker is overleden op de leeftijd van 70 jaar, als gevolg van longkanker. Rock muziek legende Joe Cocker is overleden op 70-jarige leeftijd aan longkanker – een van de meest moeilijk te behandelen ziekten. Meer dan 40.000 mensen sterven alleen al in Duitsland elk jaar, om tumoren in de longen. Echter, de AMERIKAANSE onderzoekers zien in een recente studie van nieuwe manieren om te genezen van de ziekte.

In principe geldt: hoe eerder de diagnose van longkanker wordt gemaakt, hoe groter de Kans op een succesvolle behandeling. De kanker heeft zich verspreid van de longen in het lichaam (metastaseert), daalt de levensverwachting van de patiënt aanzienlijk. Veel artsen zijn op zoek voor om die reden, volgens de methoden van de behandeling, met een spreiding van longkanker of een spread van een Tumor-chirurgie – kunnen voorkomen.

Onderzoekers van de Brown University show in een recente studie met muizen, met behulp van de concentratie vermindering of volledige verstopping van een bepaald Eiwit, de verspreiding van longkanker kan worden vertraagd of zelfs voorkomen.

Het Eiwit is de zogenaamde Chitinase 3-like Protein 1 (CHI3L1), ook wel bekend als YKL-40. De in het onderzoek betrokken, onderzoekers geloven dat elke persoon heeft dit Eiwit, want het speelt een belangrijke rol in de bestrijding van infecties, en dus een natuurlijk onderdeel van het immuunsysteem.

Eiwit van invloed op metastase

Echter, oudere studies hadden in het verleden getoond dat dit Eiwit gekoppeld aan de verspreiding van een tumor in het lichaam. Volgens mensen, die lijden aan longkanker en een hoog niveau van YKL-40 concentratie in het lichaam was, statistisch gezien, hebben een slechtere prognose dan mensen met een lage concentratie. Zij is overleden sneller. Het onlangs gepubliceerde onderzoek was in staat om de verbinding te bevestigen van de Eiwitten aan de uitzaaiingen van longkanker.

Maar naast dit inzicht, de poging tot het blokkeren van het Eiwit en te remmen op de uitzaaiing van kanker. Tegen deze Achtergrond hebben de onderzoekers vormden een werkgroep die herzien verschillende technieken om te vertragen de verspreiding van kanker met behulp van de YKL-40 concentratie in het lichaam.

Dit toont aan dat er een mogelijkheid tot het wijzigen van het Eiwit, zodat het niet langer vervullen van zijn oorspronkelijke functie. Aan de andere kant kon je voorkomen dat de productie van het Eiwit in het lichaam met een overeenkomstige antilichamen.

Op de lange termijn, de onderzoekers hopen het ontwikkelen van een medicijn onderdrukt de activiteit van YKL-40 Eiwitten en dus de verspreiding van kanker in het lichaam wordt voorkomen.

Hamburg-harburg, 23. December 2014

Geef een reactie