Kan leiden tot snurken depressie?

Eine Frau liegt neben ihrem schnarchenden Mann im Bett und kann nicht schlafen
Apneu leiden veel mensen aan een depressie, een recente studie blijkt meer dan 70 procent van slaap apneu patiënten vertonen symptomen van Depressie, een recente studie van Australische wetenschappers bezet. Aangezien veel van de betrokkenen zijn zich niet bewust dat ze slaapapneu, het zou kunnen leiden tot verkeerde diagnose, waarschuwen de onderzoekers.

Patiënten met slaapapneu snurkt zo hard dat ze meerdere keren per nacht maximaal 90 seconden ononderbroken ademhaling drop-outs. Je hoeft niet Wakker is, wordt de normale Slaap patroon met een Diepe slaap en droom is verstoord zijn Getroffen door het gevoel dat, zelfs na acht of meer uur slaap zijn vaak moe en uitgeput.

Het ontbreken van een verfrissende sfeer van de slaap kan ook leiden tot depressie, om te zien een arts voor geruime tijd. Een recente studie van de Universiteit van West-Australië nu laat zien hoe wijdverbreid dit Probleem van de slaap apneu patiënten, en dat verhoogt het risico voor verkeerde diagnose.

73 procent van slaap apneu patiënten met een depressie

Voor de studie, de onderzoekers begeleid de 426 mannen en vrouwen die verwezen zijn met een vermoeden van slaapapneu in een slaaplaboratorium. Met speciale diagnostische vragenlijsten, de onderzoekers onderzocht of de patiënt depressieve symptomen vertoonden.

In 293 patiënten, slapen was gediagnosticeerd met apneu – 213 (73 procent) van hen bleek ook symptomen van Depressie. Hoe sterker de slaap apneu meer uitgesproken zijn, hoe waarschijnlijker het is dat de Patiënt ook last van een depressie.

CPAP-therapie verlicht depressie

Toen de onderzoekers boden de slaap apneu patiënten, een behandeling met de zogenaamde drukbeademing (CPAP, voor continue positieve druk in de luchtwegen). Hier, patiënten dragen in de avond om een spuitmasker, die gaat de Ademhaling.

228 van de proefpersonen nam het aanbod en droeg de luchtwegen masker voor vijf uur per nacht gedurende een periode van drie maanden. Dan is uw Depressie symptomen aanzienlijk gedaald, na drie maanden, slechts negen (vier procent) last van. 41 proefpersonen hadden gemeld voorafgaand aan de behandeling, zelfs de gedachten van zelfverwondend gedrag of zelfmoord – na-CPAP-therapie, geen van hen hebben zulke gedachten.

Achter de Depressie symptomen, slaap apneu kan worden geplakt

De auteurs van de studie stellen, vragen patiënten met een vermoeden van depressie in slaap apneu tekenen en symptomen, omdat veel van de Getroffen mensen weten niets van hun nachtelijke onderbrekingen van de ademhaling, er is een diagnose, het risico van fouten.

Patiënten met depressieve symptomen dienen te letten op tekenen, zoals snurken, slaperigheid overdag, concentratieproblemen, hoofdpijn, brandend maagzuur en, bij mannen, potentie aandoeningen – deze kunnen wijzen op slaapapneu.

Hamburg-harburg, 24. September

Geef een reactie