Kan leiden tot een zoetstof en glucose-intolerantie?

Süßstoff
Wat zijn de effecten van de kunstmatige zoetstof op ons lichaam? De bestudeerde Israëlische wetenschappers zijn nu de Israëlische onderzoekers hebben onderzoek gedaan naar het effect van kunstmatige zoetstoffen op het glucose metabolisme van mensen. Wat verrassende inzichten heb je opgedaan, kunt u hier vinden.

Zoetstof smaakt als suiker, niet schadelijk voor het lichaam, maar deze mythe blijft voor jaren. Iedereen die wil om gewicht te verliezen aanvallen zo vaak aan het Licht voedsel, en ook voor Diabetes preventie wordt aanbevolen, de kunstmatige zoetstof.

Een nieuwe studie door Israëlische onderzoekers weerlegd deze theorie nu: het bewijst dat een zoetstof bevorderd glucose-intolerantie en wordt beschouwd als een voorloper van Diabetes type 2.

Zoetstof erger suiker metabolisme

De wetenschappers van het drinkwater van muizen voor elf weken met een van de zoetstoffen, Sacharine, aspartaam of Sucralose. Vervolgens maakten ze een zogenaamde glucose tolerantie test met de dieren. Dit is ook gedaan in het geval van de mensen, een begin van Diabetes. Het resultaat: De muizen hadden een glucose-intolerantie – dit betekent dat uw suiker stofwisseling goed werkt.

Dan zijn ze herhaalde het Experiment met mensen die normaal gesproken niet nemen in de kunstmatige zoetstoffen. Na een week zijn de resultaten van de glucose tolerantie test verslechterd in de helft van de subjecten – hun suiker metabolisme werkte erger en erger.

Volgens de wetenschappers de reden hiervoor ligt in de darmflora, die is veranderd door de toevoeging van kunstmatige zoetstoffen.

 

De verschillende zoetstoffen uitgelegd

Echter, elke kunstmatige zoetstof is echt schadelijk voor ons? De verschillende zoetstoffen hebben verschillende effecten op het menselijk lichaam. Hier, onze deskundige Prof. Dr. Achim Peters en Dr. Udo Kienle, de meest belangrijke en leg uit wat het effect is.

Hamburg-harburg, 20. September 2014

Geef een reactie