Kan een Computer gedachten lezen?

Mit Computern Gedanken lesen
Wetenschappers aan de Universiteit van Californië, Berkeley, hebben een techniek ontwikkeld met behulp waarvan het binnenkort mogelijk zou zijn om te lezen onze gedachten.Een Software die kan gedachten lezen – dat klinkt als een idee van een Science Fiction film. In feite, hebben de onderzoekers ontwikkelde de Universiteit van Californië in Berkeley, een computer programma, de trace kunt worden, hoe mensen ‘denken in beelden’.

Wetenschappers aan de Universiteit van Californië, Berkeley, publiceerde onlangs een studie waarin een techniek gepresenteerd, met wiens hulp moet het mogelijk zijn om het visualiseren van de menselijke gedachten. Het Team van gerenommeerde neurologen, Jack intieme gedachten van de mensen is Dapper om een stap dichterbij. Foto ‘ s zijn wazig, maar de Overeenkomsten zijn opvallend. De hierboven wazige contouren van de mensen zijn de resultaten van het experiment de onderzoekers te reconstrueren met behulp van hun Software imaginaire beelden van de hersenen van een mens.

Onze hersenen werken zoals de televisie, met zijn verschillende programma ‘ s: Voortdurend talloze gedachten films van de cursus op hetzelfde moment, de hersenen ziet slechts één van bewust zijn. Onderzoekers hebben nu een Software die kan reconstrueren snel de beelden van deze film.

Gedachten reconstructie via meting van de hersenactiviteit

In sterk vereenvoudigde voorwaarden, de zeer complexe procedure: Een test persoon bekijkt verschillende afbeeldingen van andere personen. De hersenen is de gemeten activiteit van de onderwerpen en opgenomen precies. De Software is afgeleid van deze gegevens, tot slot, wat de test persoon heeft gezien – in dit geval, de gezichten van de mensen. Vervolgens kan de Software toegang tot databases met miljoenen afbeeldingen en videofragmenten. Het selecteert honderd van de gemeten hersenactiviteit passende uitsparingen en plaatsen ze op de top van elkaar. Het is opmerkelijk dat de reconstructie is vaak donkerder dan de originele scène. Dit is te wijten aan de wederopbouw techniek: een paar donkere sequenties tussen de overwegend lichte cut-outs domineren in de Overlay. Echter, de reproductie van vormen en bewegingen kunnen al verrassend accuraat. De onderzoekers hopen uiteindelijk heb foto ‘ s van Dromen of herinneringen te reconstrueren.

Dappere voorspelt dat het gebruik van dergelijke technieken in 50 jaar, het lezen van gedachten is volkomen normaal. Denkbaar is bijvoorbeeld specifiek Google-Hoeden: hoeden, daarom is de opdracht voortdurend onze eigen gedachten en die van de mensen in mijn omgeving decoratie. Een voordeel van de wetenschappers zoekt naar de mogelijkheid van, bijvoorbeeld, de taal barrières, omdat een communicatie kan alleen plaatsvinden via gereconstrueerd gedachten.

Hamburg-harburg, 14

Geef een reactie