Kan de dood van mijn Make-up op mij?

Eine Frau schminkt sich
Mascara mag maximaal zes maanden in gebruik, omdat de bacteriën in de vochtige omgeving kan verspreiden en Britse wetenschappers bestudeerd gedeeltelijke Make-up verpakkingen in het laboratorium. Met alarmerende resultaten: In alle verpakkingen van bacteriën die kunnen leiden tot gevaarlijke ziekten zwierven.

Britse gezondheidsexperts waarschuwen: Verlopen Make-up hoort in de vuilnisbak, omdat het kunnen verzenden van gevaarlijke ziekten. De reden voor de waarschuwing: de publicatie van een studie door onderzoekers van de London Metropolitan University. In het laboratorium worden ze geanalyseerd vijf monsters van Make-up verpakkingen, die was al aangebroken voor een paar maanden (12-22 maanden).

In de oude Make-up producten – Foundation, lipgloss en lipstick – was de Test op Enterococcus faecalis in het laboratorium, is positief. Enterococcus faecalis is een bacterie in de blaas, vooral bij immuungecompromitteerde mensen – ziekten zoals prostaatkanker, de bijbal en de echtscheiding kan leiden tot een ontsteking. Bovendien, de zogenaamde endocarditis (ontsteking van het hart kan worden veroorzaakt op de huid aan de binnenkant) door Enterococcus faecalis.

Kortom, de onderzoekers vonden zes verschillende ziekteverwekkers, zoals Aeromonas bacteriën, maag-darm-infecties, wondinfecties en bloedvergiftiging kunnen het gevolg zijn. Andere vondsten van de wetenschappers stimuleren van het ontstaan van acne en andere huidaandoeningen en infecties van de urine-en luchtwegen.

Dus de Make-up blijft veilig

Make-up-packs zijn meestal voorzien van een vervaldatum. Maar let op: Dit geldt alleen zolang de verpakking is nog verzegeld. Zodra deze wordt geopend, en de Make-up wordt gebruikt, het is een verzamelpunt voor ziektekiemen. Want iedere Keer, als poeder, Mascara en lippenstift in contact komen met de vingers, gezicht, of lippen, om te worden gekoloniseerd door bacteriën.

Wanneer moet worden afgevoerd in de Make-up? Het principe geldt: zodra geur of consistentie veranderen, is onderdeel van het pakket in de prullenmand. Hoe lang cosmetica veilig kan worden gebruikt, hangt ook af van het product. Mascara en vloeibare Eyeliner moet, bijvoorbeeld, zal alleen gebruikt worden voor zes maanden. De reden hiervoor is dat De vochtige omgeving in de containers is een ideale voedingsbodem voor bacteriën. Oogschaduw, poeder en blush mag niet worden gebruikt als ze worden kruimelig. Een duidelijk teken dat de Make-up is te oud, de irritatie van de huid, puistjes of uitslag – in ieder geval dan het pack dient te worden verwijderd. Enkele tips om te helpen om de Make-up langer vers:

  • Vinger manier: crèmes en Make-up toe te passen met de vingers, maar een wattenschijfje of wattenstaafje te gebruiken, dat is dan weggegooid.
  • Make-up in de koelkast bewaren: In de koude omgeving van de koelkast, ze kunnen verspreiden van ziektekiemen minder goed. Vooral op warme zomerse dagen kan het ook aangenaam verfrissend, en het afgekoelde Make-up toe te passen.
  • Regelmatig reinigen Rouge en poeder kwasten elke twee weken met zeep of Shampoo te wassen en u hoeft dus niet meenemen in de eventuele toepassing van nieuwe ziektekiemen in de Make-up.

Hamburg-harburg, 27. Augustus

Geef een reactie