Jet lag

Velen kijken uit naar de langverwachte vakantie in een verre bestemming, maar bij aankomst dag lang vermoeidheid en vermoeidheid, in plaats van de rest vaak voor het eerst aangekondigd. Door de goed bekend als de gevreesde jetlag, dat brengt op lange vluchten, de interne klok is een puinhoop en de reizigers om te slapen.

Wat is een jetlag?

De jet lag is een verschijnsel dat veel reizigers op de lange afstandsvluchten Elke manier zal u graag op vakantie in een ver Land – hoe meer, hoe groter de verwachting. Echter, na de aankomst in een andere tijdzone, de was is voor velen, niet alleen moe tijdens de dag en ‘ s avonds uit, ondanks de vermoeidheid, het hele lichaam is een puinhoop. Herstel is niet zo denken in de eerste dagen van de vakantie.

De termijn van een jet lag is gemaakt van de engelse termen Jet voor vliegtuig-en Was voor de vertraging. De time-shift zorgt ervoor dat de interne klok van het lichaam raakt in de war en dit is dus niet aangepast aan de wisselende dag-nacht cyclus op de plaats van bestemming. De jet lag invloed reizigers op lange vluchten, de meerdere tijdzones te steken. In het geval van inter-continental travel alleen de lokale tijd niet veranderen, vaak de Heer is ook volledig verschillende klimatologische omstandigheden op de plaats van bestemming: het is Dus mogelijk dat bij het Overschrijden van breedtegraden, bijvoorbeeld van Duitsland naar Afrika, zijn de verschillen in temperatuur van 30 graden Celsius optreden.

Zeitzonen verursachen Jetlag

De meer tijdzones doorkruist tijdens de vlucht, hoe sterker de jet lag wordt uitgesproken

De jet lag brengt het bioritme van het lichaam van een puinhoop

Voor vluchten over de graden van lengte, dus in het Westen of in het Oosten, je ervaring tijdverschil: Als reizen in het Westen, het is op de plaats van bestemming sneller, de klok moet opnieuw worden ingesteld. Voor vluchten in het Oosten wordt het later dan het punt van oorsprong en het horloge dient te worden voorgelegd. Het lichaam moet voor deze verandering. Het is, bijvoorbeeld op het punt van vertrek in de avond, vraagt het lichaam om te slapen. Op het moment van aankomst is vroeg in de Ochtend of de lunch op dezelfde dag. De meer tijdzones doorkruist, hoe groter de time displacement, en hoe moeilijker het is voor het lichaam, het veranderd dag-nacht-ritme.

Door de jetlag, de interne klok van het lichaam wordt verstoord. Het wordt bepaald door de 24-uurs ritme van dag en nacht, de zogenaamde circadiane ritme. Deze interne klok regelt vele functies in het organisme, in het bijzonder de slaap-waak-ritme. De interne klok van de verwarring, het gevoel van een jet lag Aangetast na een vlucht door verschillende tijdzones, moe, en hebben vaak last van slaapstoornissen.

Geef een reactie